L'Ajuntament i Escola Valenciana col·laboren en la campanya del Voluntariat pel Valencià

Per 1ª vegada aquesta campanya estarà present amb 20 MUPIs que podran veure's per tota la ciutat durant tot el mes de novembre
Campanya del Voluntariat  Valencià

  Escola Valenciana i l'Ajuntament d'Alacant col·laboren en la nova campanya del Voluntariat pel Valencià a Alacant 'Eres important. Fes-te voluntària lingüística', una iniciativa encaminada a incrementar el nombre de parlants de valencià en la ciutat gràcies a la participació de voluntariat i aprenents en aquest programa.

  El regidor de Presidència, Natxo Bellido, ha presentat avui en roda de premsa aquesta campanya al costat del responsable del programa de Voluntariat d'Escola Valenciana, Vicent Font, la tècnica del programa Dariana Groza i Ismael Vicedo, portaveu d'Escola Valenciana a l'Alacantí, així com diverses persones del voluntariat.

  Aquesta iniciativa és la primera vegada que compta amb un total de 20 MUPIs repartits per la ciutat d'Alacant del 31 d'octubre al 4 de desembre, en els quals dóna a conèixer la nova imatge del Voluntariat pel Valencià i es fa valdre la tasca dels voluntaris i voluntàries i, alhora, tracta d'animar a uns altres a sumar-se a la iniciativa.

   Natxo Bellido, ha destacat el treball que Escola Valenciana duu a terme des de fa anys i ha considerat que la nova campanya publicitària en els MUPIs "és molt útil, agradable, atractiva i divertida, perquè la gent se solte en valencià". Segons ha afegit, "és una manera molt fàcil que molts alacantins i alacantines tinguen aqueixa oportunitat fàcil i agradable, per a començar a soltar el seu valencià".

"És una campanya d'èxit, que està funcionant molt bé, i el que volem és a poc a poc irradiar aquest esperit de fer les coses de manera fàcil, perquè la gent puga fer el pas a poder ser competent també en valencià, de manera que caminem cap a una ciutat cada vegada més plurilingüe", ha afegit l'edil.

En aquest sentit, Bellido ha recordat que per a l'Ajuntament d'Alacant "és molt important recuperar l'autoestima com a alacantins i alacantines, i retrobar-nos amb la nostra cultura, identitat, amb la nostra llengua històrica".

Per la seua banda, el responsable del Voluntariat pel Valencià, Vicent Font, ha explicat que la confecció d'aquesta campanya s'ha desenvolupat amb fotografies reals de voluntaris. "Cercàvem identitat, volem que qualsevol ciutadà se senta reflectit i identifique amb les persones que apareixen, perquè tots els valencianoparlantes podem ajudar a uns altres a parlar valencià".

"Amb un gest tan senzill com és parlar, conversar en valencià, i passar una estona agradable amb algú que vol aprendre, compartim el nostre coneixement de la llengua i, a més, gaudim d'una experiència humana molt enriquidora", ha comentat Vicent Font.

La coordinadora tècnica del Voluntariat pel Valencià, Dariana Groza, --romanesa d'origen i valenciana d'adopció--, ha exposat que "Escola Valenciana ha volgut incloure imatges de voluntaris i voluntàries que ja han participat en altres campanyes per a evidenciar la fidelitat de molts voluntaris que, any rere any , continuen incrementant el nombre de parlants de valencià de forma altruista a través del Voluntariat pel Valencià".

A més, Dariana Groza ha volgut remarcar la intenció d'Escola Valenciana d'animar a la participació de voluntaris i aprenents: "volem créixer, volem ajudar a més gent a parlar la nostra llengua", i per aquesta raó, "hem centrat la campanya en els voluntaris, gràcies als quals donem continuïtat al Voluntariat pel Valencià".

Begoña Cabrera, representant a l'Alacantí d'Escola Valenciana, ha mostrat així mateix la seua satisfacció per aquesta iniciativa, amb la qual l'entitat cívica espera incrementar substancialment el nombre de participants. Des de la seua engegada fa 11 anys, el programa ha format més de 22.300 aprenents i voluntaris de 72 localitats.

El voluntariat i aprenents que vulguen sumar-se en el programa del Voluntariat pel Valencià poden telefonar al 96 340 70 60 o bé dirigir-se al correu info@voluntariatpelvalencia.org. A més, Escola Valenciana obri la inscripció a les administracions locals perquè poden incorporar aquest projecte a les activitats que posen a l'abast de la ciutadania.