L'Ajuntament d'Alacant abandera els actes del Dia de l'Orgull 2016

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

María José Espuch: “Ens enorgulleix treballar tot l'any per la defensa del col·lectiu LGTB"

#María-José-Espuch

La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alacant organitza al costat del col·lectiu Diversitat el programa d'actes amb motiu del Dia de l'Orgull a Alacant, que arrancarà aquest 15 de juliol amb un acte institucional i el desplegament de la bandera arcoiris des de la balconada del Consistori, i conclourà el dia 23 amb una manifestació centrada enguany en la 'Visibilitat Bisexual en la Diversitat'.

La regidora d'Igualtat, María José Espuch, ha presentat avui al costat del secretari general de Divesitat, Juan David Santiago, el programa d'actes en roda de premsa, un programa en el qual també col·laboren les Regidories de Joventut i de Cultura, els edils de la qual Marisol Moreno i Daniel Simón, han estat presents en la presentació dels actes.

María José Espuch en la seua intervenció ha recordat que, "amb el nou govern, i per segon any aquest Ajuntament ja no mira cap a un altre costat quan se li demana que recolze com a institució les justes demandes d'un sector de la societat, com és el col·lectiu LGTB, que porta molts anys lluitant per la seua dignitat".

La regidora a més ha subratllat la importància del treball que la Regidoria d'Igualtat duu a terme en defensa de les persones LGTB "no solament un dia o una setmana, sinó al cap de tot l'any".

"Crec que cal destacar el que es fa dia a dia, i m'agradaria recordar que el servei jurídic de la Regidoria d'Igualtat està per a defensar els drets LGTB, tenim advocades i expertes que estan suficientment preparades com per a defensar aquests drets", ha apuntat Espuch.

D'aquesta manera, segons ha afegit, "qualsevol persona que se senta discriminada a Alacant o es trobe en una situació d'indefensió sap que explica per descomptat amb els serveis de la Regidoria d'Igualtat totalment gratuïts".

Com a símbol d'aquest suport institucional, "aquest mateix divendres, el nostre Saló Blau, on celebrem els actes importants d'aquesta ciutat, acollirà una cerimònia institucional per a commemorar la lluita de les persones LGTB pels seus drets, i desplegarem la bandera arcoiris des de la balconada del Consistori, on romandrà tota la setmana".

Per la seua banda, el secretari general de Diversitat Alacant, Juan David Santiago, ha detallat que la Federació FELGTB ha dedicat enguany a la visibilitat bisexual, amb l'objectiu de sensibilitzar a la societat sobre la realitat de la bisexualitat en tots els àmbits, fent especial recalcament en el familiar, educatiu, cultural i laboral.

"Apostem per un model mixt de reivindicació però lúdic i festiu també, efectivament càpia la ploma i la parafernalia en aquesta manifestació, perquè al final és el que incomoda, perquè que eres gai però no ho sembles, a alguns i algunes no els incomoda, el problema és quan tu visibilizas la diversitat sexual".

MANIFESTACIÓ DIA DE L'ORGULL

La regidora d'Igualtat ha mostrat la seua satisfacció per l'ampli programa d'activitats que s'han organitzat al llarg de la setmana vinent per a commemorar el Dia de l'Orgull a Alacant, i ha destacat que el plat fort de la programació serà la manifestació que, sota el lema 'Visibilitat Bisexual en la Diversitat', recorrerà el dissabte 23 de juliol la ciutat, encapçalada per les autoritats municipals.

La marxa partirà a les 19:30h de la Plaça dels Estels i recorrerà el centre fins a arribar a la plaça de l'Ajuntament d'Alacant. Com és habitual, participaran més d'una trentena de col·lectius socials i partits polítics, amb més de 10 alcaldes i alcaldesses de diferents localitats de les comarques d'Alacant que portaran la pancarta de la capçalera de la manifestació. També se sumaran al bloc de col·lectius socials, el bloc polític i, finalment, algunes de les carrosses que li donen el toc característic a aquesta celebració.

La manifestació durarà una hora i mitja, aproximadament, i està previst que assistisquen milers de persones que assistiran, a més dels partits polítics, sindicats, col·lectius d'estudiants i de joves, associacions de Mares i Pares, plataformes de defensa de drets o entitats de cooperació internacional, i altres col·lectius LGTB que vindran de diferents ciutats i de totes les comarques d'Alacant.

Durant tota la manifestació, que representa la nostra celebració i continuació de lluita, estarem acompanyats i acompanyades per batukadas dins de les quals hem de ressaltar la de 'Ciutat dels Colors' i, com no, la muixeranga Alacant.

PROGRAMA D'ACTIVITATS # OrgulloAlacant 2016

DIVENDRES 15 DE JULIOL

12h.- Acte institucional de col·locació Bandera Arcoíris.

Lloc: Saló Blau de l'Ajuntament d'Alacant.

19h.- Exposició de dibuixos 'Little Dave' Autor: David Cantero. Lloc: Bar Visca la Pepa (Plaza Germans Pascual).

Del 15 de Julio al 23 de Julio, a partir de les 21h, projecció en les pantalles del Claustre de l'Exposició fotogràfica 'L'Orgull Alacant eres tu'

DISSABTE 16 DE JULIOL

23'30h.- Festes orgulloses en diferents pub's de la ciutat (LA BEATA; DARK; DIVINA; GRIZZLY; MOTHER CLUB)

DIMARTS 19 DE JULIOL

20h.- Taula redona "Sexe divers, i segur". Intervenen:Parlant sobre Noves pràctiques: Chemsex: Dra. Josefina Belda (Unitat de Prevenció de la Sida i Infeccions de Transmissió Sexual, Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública).

Parlant sobre Com prevenir i tractar: Profilaxi: Dr. Pablo Saiz de la Foia (Metge especialista en VIH-Sida).

Parlant sobre Relacions sexuals entre dones i com protegir-se: Mar Fernández (Sexólogos sense fronteres). Lloc: Seu Universitària Sant Fernando (C/ Sant Fernando, 40).

22h.- Orgull de Cinema Bifilms: curtmetratges sobre bisexualitat. Projecció de la pel·lícula: "De xica a xica", dirigida per Sonia Sebastián. Lloc: Plaza Gabriel Miró.

DIMECRES 20 DE JULIOL

19'30h.- 'Totes les famílies importen'. Tallers de Muixeranga, pintacaras, cuentacuentos, música, globoflexia, dolces... Lloc: Passeig Federico Soto (enfront d'El Corte Inglés).

DIJOUS 21 DE JULIOL

20h.- Taller participatiu: 'Afectivitat, una llegenda urbana?' A càrrec de Virgínia Dénia i Isabel Álvarez (Trinxera LGTB). Lloc: Edifici 'El Claustre' (al costat de Concatedral de Sant Nicolás).

22h.- Orgull de cinema Curts sobre la realitat trans. Projecció de la pel·lícula 'Tomboy', dirigida per Céline Sciamma. Lloc: Plaza Gabriel Miró

DIVENDRES 22 DE JULIOL

19h - 21h.- 'Més veus entenen'. Programa de radi, amb photocall per a fer-te la teua foto més diversa, emès en directe per Artegalia. Lloc: terrassa del Pub Caníbal (Passeig de l'Esplanada d'Espanya, 25).

19'30h.- Presentació de la novel·la gràfica "Transite",de David Cantero. Lloc: Llibreria Pynchon&Co. (C/ Poeta Quintana, 37).

DISSABTE 23 DE JULIOL

19'30h.- Manifestació 'Visibilitat Bisexual en la Diversitat'. Eixint des de la Plaça dels Estels la manifestació eixirà a recórrer els carrers alacantins demostrant el seu respecte a la igualtat en la diversitat, culminant en la Plaça de l'Ajuntament d'Alacant.

21h.- Manifest i Festa Arcoíris

Amb actuacions d'allò més divers i divertit amb animació, gogós i moltes sorpreses. Presentat i amenitzat per: Víctor M. Sánchez i Lady G.dj MIA, Dj Lucía Ponce, Dj Jess Set, Channing Dj, Grup Lolobar (Gitanes Feministes per la Diversitat), Lady G, i altres actuacions per confirmar. Lloc: Plaza de l'Ajuntament d'Alacant