L'Ajuntament comparteix la seua experiència en matèria d'inclusió social del poble gitano

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Natxo Bellido participa hui en la Jornada sobre 'Estratègies locals per a la promoció de la inclusió social de la població gitana en el plànol local' que se celebra a Pamplona

Natxo Bellido exposa la labor municipal en inclusió social del poble gitano

El regidor de Presidència, Natxo Bellido, ha participat hui en la Jornada sobre 'Estratègies locals per a la promoció de la inclusió social de la població gitana en el plànol local' que se celebra aquest dimecres 28 de setembre a Pamplona, on l'edil ha exposat l'experiència i labor de l'Ajuntament d'Alacant en el camp de la promoció de la participació i de la visibilitat d'aquest col·lectiu.

Aquesta trobada està organitzada per la Direcció general de Serveis per a la Família i la Infància del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, en col·laboració amb el Govern de Navarra i el Consell Estatal del Poble Gitano, i ha comptat amb la participació d'al voltant de 65 representants de l'Administració General de l'Estat, de diverses comunitats autònomes i d'entitats locals com els Ajuntaments de Pamplona, Alacant i Màlaga, El Prat, Salt, Peralta i de vuit localitats extremenyes.

Aquesta Jornada es constitueix d'aquesta manera com un fòrum de reflexió sobre els reptes actuals de les entitats locals en relació a la inclusió social de la població gitana, i per a açò s'ha centrat a conèixer de primera rage exemples de les estratègies impulsades per les entitats locals en aquesta matèria.

Així, s'han abordat les mesures adoptades des de les entitats locals per a la promoció de l'ocupació, de l'educació, de la participació i visibilitat de la població gitana, així com les iniciatives dirigides a implementar els programes de desenvolupament comunitari.

També s'han analitzat diverses experiències encaminades a fomentar la inclusió social de les dones gitanes des de l'àmbit rural, a més de la cooperació i treball conjunt entre entitats locals, la intervenció amb població gitana d'Europa de l'Est.

Finalment, s'ha procedit a l'elaboració d'una sèrie de recomanacions operatives per a avançar cap a estratègies locals de promoció de la inclusió social de la població més eficaces. En aquest punt, s'han organitzat cinc grups de discussió temàtics per a afavorir la discussió i l'intercanvi, entorn dels següents debats:

  • Els serveis socials i atenció a la població gitana. Especial referència a la població gitana d'Europa de l'Est.
  • L'accés i participació de la població gitana als serveis i polítiques dirigides a tota la població.
  • Prevenció i intervenció per a evitar la concentració espacial i segregació de la població gitana.
  • La participació i visibilitat de la població gitana en la vida pública: exercici dels drets cívics i polítics.
  • La promoció de l'educació i l'ocupació de la població gitana des del plànol local