L'Ajuntament avança en la definició del futur pla d'usos de Les Cigarreres

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Reunió interdepartamental amb Urbanisme, Coordinació de Projectes, Cultura, Ocupació, Patrimoni i Infraestructures, per a concretar les primeres actuacions

Pla de usos de Les Cigarreres

  Alacant, dimecres 25 de gener de 2017.- L'Ajuntament d'Alacant, a través de les àrees de Coordinació de Projectes, Urbanisme, Ocupació i Desenvolupament Local, Patrimoni, Infraestructures i de Cultura, ha avançat hui en la definició d'un pla d'usos de les instal·lacions de Les Cigarreres en el marc de l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral (DUSI) 'Les Cigarreres', que serà determinant per a la rehabilitació de l'edifici.

La trobada, organitzada des de la Regidoria de Coordinació de Projectes, ha comptat amb la participació dels regidors d'Urbanisme Miguel Ángel Pavón, de Coordinació de Projectes Natxo Bellido i de Cultura Daniel Simón, així com les regidores d'Ocupació Sonia Tirado, de Patrimoni Sofia Morales i d'Infraestructures Gloria Vara, acompanyats dels tècnics municipals.

Durant la reunió s'han concretat les primeres actuacions a realitzar durant el present any dirigides en tot cas a facilitar la vertebració d'aquest espai urbà, que passen en primer lloc per la instal·lació d'unes oficines de l'EDUSI i l'adequació d'espais per a la realització de reunions i activitats de caràcter comunitari dels diferents col·lectius i entitats socials.

A més, Les Cigarreres acollirà un espai específic per a l'ús i foment de les Noves Tecnologies, un àrea per a l'Agència Local de Desenvolupament i instal·lacions per a albergar el projecte de Coworking d'indústria culturals, que projecten conjuntament l'Agència Local de Desenvolupament (ALDES) i la Regidoria de Cultura.

Les diferents regidories implicades en aquest pla han acordat traure enguany a la licitació el projecte del Pla d'Usos de Les Cigarreres, amb un disseny que permeta atendre les necessitats presents i futures d'aquest espai, tot açò en el marc de la DUSI. Per a açò, es convocarà un concurs d'idees per al seu desenvolupament arquitectònic i per a perfilar la relació de Les Cigarreres amb el seu entorn urbà.

Aquesta reunió de coordinació s'emmarca en la línia de treball de col·laboració interdepartamental que l'equip de Govern duu a terme per a l'execució transversal de les grans actuacions d'àmbit municipal.