L'ADL i l'Agència Valenciana de Turisme impulsaran nous projectes de desenvolupament local

Sonia Tirado s'ha reunit hui a Benidorm amb la directora general de Turisme
entrega_de_diplomas_invat.tur_emprende

    La presidenta de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL) d'Alacant, Sonia Tirado, i la directora general de Turisme, Raquel Huete, han acordat intensificar la seua línia de col·laboració per a impulsar nous projectes de desenvolupament local en el sector turístic.

    En la reunió mantinguda a Benidorm, tant Sonia Tirado com Raquel Huete han coincidit en la importància que ambdues administracions treballen de forma conjunta, i per a açò està previst que signen pròximament un conveni de col·laboració per a aprofitar els recursos públics disponibles en matèria d'innovació, desenvolupament local i creació d'empreses del sector turístic a Alacant.

    En aquest sentit, la presidenta de l'ADL ha destacat que Alacant compta amb recursos propis, entre ells el viver d'empreses 'Alacant Emprèn', que estan a la disposició de les empreses turístiques interessades.

   Així mateix, ha ressaltat el potencial que pot tenir l'aplicació de l'anomenada economia col·laborativa a l'hora de promoure iniciatives de desenvolupament local en aquest sector.

    En línia amb aquesta voluntat de col·laboració, ambdues parts han mostrat el seu interès per continuar treballant en projectes ja en marxa, com el programa Invat.tur Emprenedors, i altres nous que permeten afavorir a col·lectius com el de les dones emprenedores en el sector turístic.

INVAT.TUR EMPRÈN

   Després de la reunió, Sonia Tirado ha participat al costat de la directora General de Turisme en el lliurament de diplomes als projectes que han concorregut a la 5ª edició del 'Programa de creació i impuls d'empreses turístiques a Alacant 2016', en la qual ha col·laborat l'ADL.

   En la seua intervenció durant l'acte, Sonia Tirado ha destacat la qualitat de tots els treballs participants, i ha avançat que "el pròxim 26 de maig, dins de la programació del nostre Centre d'Emprenedors a Alacant, realitzarem una ronda de business angels, en la qual podreu participar per a donar a conèixer els vostres projectes i cercar el finançament necessari per a la seua creació".

   Aquest programa d' impuls d'empreses ha estat orientat a desenvolupar el potencial creatiu, promoure i motivar la generació de nous projectes turístics innovadors i/ o de base tecnològica. Inicialment es preinscribieron 30 projectes, dels quals van ser seleccionats 18 i han finalitzat 15 projectes.

    Durant la jornada d'hui dimarts, s'han presentat a la sessió final Pitch davant l'inversor, els següents 13 projectes finalistes:

 • Cook & Play és un servei complementari dirigit al Turisme familiar;
 • Costa Blanca Nordic Walking, una modalitat de turisme actiu molt enfocat a l'esport;
 • RunTrip App, un servei turístic en destinació que es recolza en una aplicació mòbil que ofereix rutes running;
 • Sun & co, un servei que ofereix espais inspiradors on conviure, treballar i conèixer a altres professionals;
 • SWITOS, una App per a iOS i Android de màrqueting per a negocis locals;
 • Tramuntana Experience, que ofereix activitats d'Outdoor i incentius d'empresa, així com visites guiades, activitats d'aventura;
 • Viverando, una empresa que ofereix packs personalitzats en turisme musical, festivals, concerts, d'apartaments, gastronomia i oci;
 • LEIMY, un cercador de guies turístics qualificats i de qualitat en les seues vacances i visites;
 • Country Xplora, una Web i una App, que ofereix a l'usuari/turista informació de l'entorn;
 • Ecocamping Quesa, un cámping ecològic amb serveis d'oci integrals.
 • Not Silence, una iniciativa que proposa visualitzar i transformar el recurs públic del Cementeri d'Alacant com un espai d'alt valor històric i cultural;
 • Segway Tours, una empresa de vistes guiades en els municipis i capitals de província en segways (vehicles elèctrics a dues rodes);
 • Winiguide, una App que permet crear i explorar llocs fantàstics mitjançant àudio guies.