L'ADL estudia models d'emprendimiento d'èxit a València per a aplicar-los a Alacant

Sonia Tirado participa en la trobada de la Xarxa d'Entitats per al Desenvolupament Local
Sonia Tirado revisa models d'emprendimiento a València

  La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local d'Alacant, Sonia Tirado, ha realitzat una jornada d'estudi i seguiment dels models d'èxit en el foment de l'emprendimiento en la ciutat de València, amb vista a la seua futura aplicació i promoció a Alacant.

   L'edil participa en les jornades de la Xarxa d'Entitats per al Desenvolupament Local (REDEL) que se celebren els íes 21 i 22 d'abril a València. El programa d'activitats ha inclòs este matí una visita a la trucada Marina d'empreses-Llançadora, --impulsada i recolzada per Juan Roig, president de Mercadona i vicepresident d'EDEM, dedicada a la creació d'empreses innovadores i suport al lideratge emprenedor--.

   Sonia Tirado ha destacat la bona marxa i desplegament de mitjans amb els quals explica esta llançadora des de la seua fundació l'any 2013, que ja li han permès impulsar 27 empreses i tenir d'altres en acceleració, i ha ressaltat que esta iniciativa s'ha marcat el repte de crear un total de 200 empreses en un termini de 10 anys.

   Del model de Llançadora, l'edil ha considerat especialment significatiu "l'acompanyament que realitza a l'emprenedor en tot el procés, des de l'etapa de formació a l'última fase de finançament: aqueix és el model que hem de tenir en compte des de l'Ajuntament d'Alacant".

   A més, els assistents a la trobada REDEL han visitat hui el projecte de les Naus, que alberga a empreses emprenedores i de coworking d'indústries culturals, i el projecte de la Farinera, destinat a l'allotjament d'empreses relacionades amb les indústries creatives i culturals.

   Tots dos espais constitueixen exemples a seguir com a incubadores per a negocis relacionats amb la creativitat i en alguns casos fins i tot incorporen el component TIC, com són els videojocs.

   "Estem arreplegant idees per a impulsar aquests mateixos models d'èxit a Alacant, i estem satisfets de comprovar que aquesta és una línia en la qual l'Ajuntament d'Alacant ja ha començat a treballar".

   L'Ajuntament d'Alacant ha projectat la creació d'una factoria de la innovació dins de l'estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (DUSI) de Cigarreras, i el programa 'Camaleons' de formació i acceleració de projectes, dirigit a artistes i creadors que vulguen engegar o liderar un projecte cultural amb impacte social.

   Sonia Tirado ha assistit també este divendres a la trobada REDEL, que abordarà la promoció d'ocupació de qualitat en el sector turístic, i comptarà amb un debat d'experts sobre desenvolupament econòmic local i turisme des de les principals Agències de Desenvolupament Local d'Espanya.