Jugant aprenem a ser iguals. Hi ha molt en joc: regala igualtat

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

La Regidoria d'Igualtat llança una campanya sobre joguets no sexistes

Jugando aprendemos a ser iguales

LA REGIDORIA D'IGUALTAT D'ALACANT I LA MARCA ALACANTINA “CIUDAD DE LA SOMBRA” PRESENTA “JUGANT APRENEM A SER IGUALS. HI HA MOLT EN JOC: REGALA IGUALTAT”.

Una campanya per a sensibilitzar a la societat en el consum de jocs i joguets igualitaris, és a dir, no sexistes.

LA CAMPANYA CONSTA D'UN VÍDEO PROMOCIONAL, UN TEST DINÀMIC PER A CONÉIXER EL GRAU DE SEXISME EN ELS COMPORTAMENTS DE CONSUM I UN DECÀLEG PER A TRIAR JOCS I JOGUETS NO SEXISTES.

La Regidoria d'Igualtat d'Alacant presenta la campanya “Jugant aprenem a ser iguals. Hi ha molt en joc: regala Igualtat” per a sensibilitzar a la societat entorn del consum de jocs i joguets igualitaris, és a dir, no sexistes. La campanya consisteix en un vídeo promocional, un test dinàmic per a conéixer el grau de sexisme en els comportaments de consum i un decàleg per a triar jocs i joguets no sexistes.​

En el vídeo promocional es veu a un xiquet i a una xiqueta jugant lliurement amb els seus joguets favorits. Mentre juguen amb dos ninots que comencen barallant entre si i acaben cuidant a un bebé gegant, o amb una sirena que acaba de construir la seua casa i un bus l'ajuda a posar les seues cortines noves o amb una nina que s'enfronta a un drac i acaben prenent-se el te junts, els xiquets descobreixen que “quan jugue no hi ha límits, igual lluite que cuide i protegisc”, “quan jugue trie la professió que vull i m'imagine el que en un futur puc arribar a ser” i “no hi ha colors de xiquets o de xiquetes, ni joguets de xiquetes o de xiquets. Construïm igualtat!”. En definitiva, descobrim que “Jugant Aprenem a Ser Iguals. Hi ha molt en joc: regala Igualtat”.

El vídeo és accessible per a persones sordes. Els joguets usats en el rodatge es donaran a famílies participants en el projecte “Abrazos” de l'Associació Somos Humanymal, una iniciativa de la Regidoria d'Igualtat per a l'acompanyament a dones i les seues filles i fills víctimes de violència de gènere. El vídeo està disponible en format curt a manera de tràiler i el vídeo complet.

 

En el test dinàmic el/la usuari/a coneixerà, a partir de les seues respostes, el grau de sexisme a l'hora de triar jocs i joguets. Consta de 7 preguntes breus acompanyades de respostes a través d'imatges i es pot accedir des de dispositius mòbils (tauletes i/o telèfons mòbils) i ordinadors a través de l'enllaç web: https://tinyurl.com/seriguales

El Decàleg per a triar jocs i joguets no sexistes ofereix 10 consells a tindre en compte a l'hora de triar jocs i joguets. Per exemple, “No hi ha joguets de xiquetes o xiquets. Evita els que transmeten el contrari: les xiquetes i xiquets aprenen jugant, perquè el joc és lliure i espontani”.

Amb aquesta campanya, la Regidoria d'Igualtat d'Alacant busca seduir a la població en general al fet que reflexione i actue per un consum de jocs i joguets no sexistes. Perquè “Jugant Aprenem a Ser Iguals. Hi ha molt en joc: regala Igualtat”.

Informació complementària
Vídeos: 
Promo "Jugant aprenem a ser iguals"
Jugant aprenem a ser iguals: regala igualtat