Igualtat llança la campanya 'No controles' sobre les relacions afectives igualitàries

La campanya dóna un exemple positiu sobre com resoldre situacions quotidianes entre adolescents
Igualtat llança la campanya 'No controles'

Alacant, dijous 30 de desembre de 2016.- La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Alacant, que dirigeix l'edil María José Espuch, llança la campanya 'No controles' amb l'objectiu de sensibilitzar als i les adolescents sobre la importància d'establir les seues relacions afectives de forma "responsable, respectuosa, lliure i amb valors".

Aquesta nova iniciativa compta amb diversos curts per a la seua difusió en televisions i tascons d'àudio per a radi, així com missatges en suport escrit, en els quals s'indica a la joventut que no és acceptable que la teua parella controle la teua forma de pensar, de vestir ni d'actuar, ni tampoc supervise les teues xarxes socials.

En aquests casos, els curts mostren situacions quotidianes entre xics i xiques adolescents en les quals es donen comportaments de control sobre les seues parelles, i llancen un exemple en positiu sobre com atallar les situacions de control i submissió perquè, des d'aquestes edats primerenques de l'adolescència, aprenguen a relacionar-se "d'una manera responsable, respectuosa, lliure i plena de valors en la qual un no oprimisca a l'altre i les relacions es puguen establir d'igual a igual".

"Des de la Regidoria d'Igualtat som conscients que a aquestes edats pot ser que la joventut no tinga clar com comportar-se, tenint en compte que els missatges que els arriben de la societat, per desgràcia, són d'abús i de desigualtat entre l'home i la dona", ha explicat l'edil.

Rodada enterament en conegudes carrers d'Alacant amb adolescents d'Educació Secundària, aquesta nova campanya està dirigida als mitjans de comunicació, tant escrits com a ràdio i televisió, i persegueix que siguen els seus propis destinataris els qui la compartisquen també a través de les seues xarxes socials . Aquesta iniciativa serà ampliada en un futur per a arribar a joves de major edat.