Èxit de participació en la Marató de donació de sang

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Al voltant de 200 persones participen en aquesta iniciativa solidària

maratódesang

   La Regidoria de Sanitat, dirigida per l'edil Sonia Tirado, i el Centre de Transfusió d'Alacant, han realitzat un balanç molt positiu de la Marató de Primavera de donació de sang celebrat aquest divendres 29 d'abril en l'edifici El Claustre, al que han acudit a participar al voltant de 200 persones durant tota la jornada.

    Aquesta iniciativa, desenvolupada de forma ininterrompuda entre les 9:00 i les 21:00 hores, convida a la solidaritat de la ciutadania sota el lema 'Amb la primavera renaix la vida. Dóna vida, dóna sang'.

   L'edil Sonia Tirado ha agraït la bona resposta obtinguda durant tot el dia, en el qual la pluja caiguda al matí no ha impedit que dotzenes de persones hagen complit amb aquesta cita, atès que, segons ha assenyalat, "en aquests casos pensem sempre en els altres, i ni la pluja ni res és excusa per a no venir".

   En l'actualitat, el Centre de Transfusions d'Alacant necessita cobrir una demanda de 250 unitats de sang diàries per a tota la província, i l'any passat, per primera vegada en els últims 10 anys, va aconseguir aconseguir les 60.000 unitats i ser autosuficient per a cobrir la demanda amb les donacions arreplegades en la província.

   Els membres de la corporació municipal han acudit passades les 10:30 hores, amb l'alcalde d'Alacant Gabriel Echávarri al capdavant, per a donar sang i animar a la participació. A més de l'edil de Sanitat, han assistit el regidor de Presidència, Natxo Bellido, el regidor de Medi Ambient Víctor Domínguez, així com diversos regidors i regidores del Grup Popular i de Ciudadanos.

   Aquesta iniciativa solidària compte també amb la col·laboració de l'Hèrcules Club de Futbol, el president del qual Carlos Parodi, i els caps esportius --Dani Barroso i Javier Portillo-- han acudit igualment a recolzar la jornada a primera hora.

   Les persones participants han rebut entrades per al partit que enfronta el 7 de maig a l'Hèrcules amb la Va unir Esportiva Olot, així com una samarreta del donant obsequie del Centre de Transfusions, i han pogut utilitzar gratuïtament durant dues hores els pàrquings d'Alfonso El Sabio i Plaza San Cristóbal per a acudir a l'acte.

  L'edil de Sanitat també ha agraït la gran labor realitzada tant pel personal del Centre de Transfusions --amb la cap de servei del Centre de Transfusions d'Alacant, Mabel Ortiz de Salazar, i la responsable de Promoció d'aquest centre, Francisca Ferrer al capdavant--, així com de l'ADL i de Regidoria de Seguretat i Tràfic, que han destinat efectius de la Policia Local i de Protecció Civil per al bon desenvolupament de la Marató solidària.