Avancen els treballs de coordinació per al disseny el Pla de Ciutat

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Jornada de treball per a definir el document marc i cronograma que es portarà a la reunió del Comitè de coordinació tècnica prevista el dia 20

Natxo Bellido coordina els treballs de disseny del Pla de Ciutat

Alacant, dimecres 14 de desembre de 2016.- L'Ajuntament d'Alacant ha realitzat aquest dimecres una jornada de coordinació amb els tècnics municipals de les àrees de Presidència i de Participació Ciutadana, per a avançar en la coordinació i organització dels grups de treball que s'ocuparan de dissenyar i impulsar l'anomenat Pla Estratègic de la Ciutat.

En la reunió han participat també el regidor de Presidència, Natxo Bellido, i l'expert en gestió estratègica urbana i regional, desenvolupament urbanístic i cohesió social José María Pascual Esteve, --que assessora a l'Ajuntament d'Alacant en el procés d'elaboració del Pla de Ciutat--.

Natxo Bellido ha mostrat la seua satisfacció pel desenvolupament d'aquesta jornada, en la qual s'ha treballat en "el cronograma a seguir per a portar avant el Pla de Ciutat" , i s'ha preparat la reunió del Comitè de coordinació tècnica, prevista per al pròxim dia 20, una primera reunió en la qual s'abordarà un document marc i el cronograma per a començar a funcionar en aquest procés d'elaboració del Pla de Ciutat.

El cronograma que maneja l'Ajuntament d'Alacant preveu que a final del primer trimestre de l'any 2017 es puga començar ja la fase de treball amb la ciutadania, amb la societat civil.

D'aquesta manera, aquesta comissió col·laborarà en les taules de diàleg ciutadà, proporcionant la informació i criteris tècnics necessaris per a la viabilitat i desenvolupament de les actuacions que es proposen, i a partir d'aquestes mateixes taules definirà i proposarà els objectius, les línies d'actuació i projectes motors del Pla.

L'organització del treball d'aquesta comissió de coordinació s'estructurarà sobre la base de set eixos estratègics del Pla de Ciutat, que giren entorn de Govern Local i Ciutadania. Alacant Ciutat Oberta; Innovació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Alacant Ciutat Dinàmica; Turisme. Alacant Ciutat Turística; Creativitat, Cultura i Educació. 'Alacant Ciutat Educadora' i 'Alacant, Ciutat de la Memòria'; Desenvolupament Urbà Sostenible i Protecció del Medi ambient. Alacant Ciutat Sostenible; Accessibilitat i Mobilitat. Alacant Ciutat Connectada; i Inclusió Social. Alacant Ciutat Solidària i de la Igualtat.

D'igual manera, aquesta comissió de coordinació proporcionarà la informació sobre els programes i accions que s'estiguen desenvolupant en cadascun dels serveis municipals, alineant-los amb els objectius del Pla Estratègic.

En aquest sentit, Bellido ha recordat que "el Pla de Ciutat ha de ser un pla de totes i tots: perquè puga tenir vocació de permanència, d'estabilitat i per a tenir èxit, ha de ser un pla que faça que compartim uns mínims comuns denominadors a l'hora de planificar l'estratègia com a ciutat".