Aula d´estiu al MACA

Del 4 al 29 de juliol
Imagen relacionada con esta información

El MACA, presenta la seua Aula d´estiu que tindrà lloc del 4 al 29 de juliol, i està dirigida a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys. Enguany, el protagonista serà Bruno Munari, l'exposició del qual s'inaugurarà el mes de juny.

L'activitat està dirigida per l'Associació Explicar-te [DEAC] i durant aquests, participaran artistes i professionals d'altres disciplines per a comunicar d'una manera diferent el fet artístic desenvolupant el pensament creatiu dels participants i connectant les obres del museu de manera transversal amb la música, la dansa, l'arquitectura o les matemàtiques.

L'Estiu Munari suposa un espai per al desenvolupament de laboratoris didàctics plantejats per a donar a conèixer una particular aproximació a l'obra de l'artista, amb motiu de l'exposició de l'artista en el museu. Bruno Munari va ser un dels protagonistes més originals de l'art, la gràfica i el disseny italians del segle XX. Ha dedicat la seua activitat creativa a l'experimentació en totes les seues formes, que van des de la pintura, l'escultura, el disseny, la fotografia i la docència. Tota l'obra de Bruno Munari té una forta vocació pedagògica, presta especial atenció als llibres i jocs que dissenyava per a xiquets, conscient de la petjada que suposa en la formació d'aquests, manejar materials que fomenten la curiositat i l'aprenentatge. Aquesta experiència permetrà als participants entrar en contacte amb el seu pensament d'una manera més estreta. Experimentar, jugar i aprendre amb diferents materials i tècniques per a comprendre l'art i els mecanismes de la comunicació visual.

  • La temàtica de l'escola d'estiu

El programa s'estructura en 4 setmanes temàtiques. En cadascuna d'elles es durà a terme una sèrie d'experiències entorn d'un tema comú, sempre vinculat a les diferents col·leccions i les exposicions temporals del MACA. En aquest cas és Bruno Munari.

Explorarem noves tècniques, materials i ambients que impliquen una experiència educativa completa, que servisca d'enriquiment personal, i sempre realitzada de manera dinàmica divertida a partir de molt diverses propostes i activitats.

Cadascuna de les setmanes els artistes que treballem i els tallers van variant, de manera que la xiqueta o xiquet, que participe de diverses setmanes, sempre tinga una experiència diferent i s'emporte una concepció completa del museu.

Els divendres es tanca la setmana i, en certa manera, per a cada alumne és una celebració: es crea una exposició amb totes les obres que hem treballat a la que es convida als pares i després del lliurament de diplomes s'emporten les seues obres a casa.

  • Informació i reserves

La inscripció es realitzarà per setmanes completes. El preu establit per participant inclou els materials. En el cas d'inscriure a un/a germà/a a aquesta matrícula se li aplicarà un descompte de 10 euros per setmana.

85 €/ setmana.

75 €/setmana per a la segona matrícula (germana/o).

Les inscripcions es realitzaran en la web maca-alicante.es a partir del 6 de juny a les 10h.

Informació complementària
Documentación: