Anem a la Biblio

Programa quadrimestral nou d'activitats i animació a la lectura en la xarxa de biblioteques públiques municipals d'Alacant
Programaciò

Programa quadrimestral nou d'activitats i animació a la lectura en la xarxa de biblioteques públiques municipals d'Alacant, en col·laboració amb a Concejalia d'Igualtat, l'associació "Somos Humanimal" i l'Obra Social Fundació la Caixa.

Les biblioteques ja no són uns recintes on el silenci és una norma inflexible i els amants a la lectura i els estudiants els seus únics usuaris. Ara el murmuri i somriures infantils es colen en les seues sales plenes de llibres i revistes. A més de vam prestar s'ofereixen una varietat d'activitats per a tota la família.

Una programació basada no solament en l'animació lectora que vol convertir llocs tradicionalment reservats a la lectura i al préstec de llibres en espais culturals vius i oberts a la creació i a l'aprenentatge. Amb aquesta sèrie d'activitats que avui es presenta apostem per l'intercanvi de coneixements i experiències ; on la ciutadania, independentment de la seua edat i condició social,adquireix un paper protagonista.

Anem a la nostra biblioteca de barri també a gaudir amb una oferta d'oci que continua creixent en cada edició, formada per activitats de narració oral,cursos i tallers temàtics,clubs de lectura i accions singulars de promoció del llibre.

En aquesta edició presentem un total de 56 activitats a desenvolupar en el quadrimestre Octubre del 2018 a Gener del 2019. Les mateixes les podem englobar en 4 grans blocs:

  • Narrativa oral, 33 activitats
  • Club de lectura, 3 clubs diferents amb 9 sessions de treball.
  • Cursos i tallers , 7
  • Activitats d'animació lectora facilitada per gossos, 8.

Aquestes activitats estan dirigides a tots els sectors de població, tant a publique infantil (a partir dels 3 anys) , com a juvenil i publique adult.

El conjunt d'activitats programades es desenvoluparan en 10 biblioteques publiques municipals, situades en diferents barris de la ciutat d'Alacant ( Villafranqueza, Verge del Remei, Juan XXII, Sant Blas, Los Angeles, Ciutat d'Assís, Benalúa, Pla-Carolinas, Florida-Babel i Cap de l'Horta).

Per tant, aquest programa pretén no solament arribar a diferents sectors de població, sinó que també pretén arribar a les diferents zones de la ciutat.

Quant al numere de places oferides, en aquesta edició oferim 1.950 places diferenciades de la següent forma:

  • 1.650 en activitats de narrativa oral.
  •  75 en Clubs de lectura
  • 105 en cursos i tallers
  • 120 en animació a la lectura facilitada per gossos.
  • 1.950 places

Per primera vegada aquesta edició programem un Club de lectura sobre poesia, és una novetat que esperem siga ben acollida igual que ha sigut fins ara amb els club de lectura de narrativa. El programa presentat ací i que contempla les activitats a realitzar en el quadrimestre octubre-gener, es veurà complementat amb una nova oferta d'activitats que es presentarà en el mes de febrer i que es perllongarà fins a Juny del 2019.

 

Informació complementària
Documentación: