Alicante s'incorpora a ArtFutura, festival d'art, cultura i noves tendències visuals

La Regidoria de Cultura integra a Alacant, amb actes en Cigarreres i MACA, a la xarxa de ciutats de tres continents que actuen d'apador de la nova cultura digital
Rueda de prensa de presentación

El Museu d'Art Contemporani i el Centre Cigarreres s'adhereixen al programa audiovisual del festival, que tracta la temàtica de la "Realitat Virtual Revisitada" amb una sèrie de projeccions.

Alacant s'incorpora al festival Art Futura, on conflueixen les noves tendències visuals, l'art i la tecnologia d'última generació, com la realitat virtual. L'edició - 2016 del certamen desenvoluparà temàtiques connectades amb el seu títol, "De la Realitat Virtual a l'Internet 3D", en una vintena de capitals de tres continents. 

Alacant se centrarà a divulgar el programa audiovisual d'Art Futura mitjançant projeccions – 12 en el MACA i 12 en Cigarreres – fins al mes d'abril. En el museu s'oferiran els dissabtes alterns i en Cigarreres, els diumenges al matí. En el museu els dissabtes alterns a les 18 hores i en Cigarreres, els diumenges pel matí a les 11.30 hores.

El títol genèric de l'edició 2016 del festival, “De la realitat virtual a l'internet 3D” fa pensar en “un nou teixit comunicacional immersiu. La continuació de paradigmes com la Impremta, Internet i la Comunicació Intel·ligent en mobilitat”, alguna cosa que s'augura amb un gran impacte en la comunicació i la transmissió del coneixement. Per als optimistes de les noves tecnologies, la realitat virtual “ho canviarà tot, parlem que hem travessat la pantalla, estem dins de l'escena, presents i participem en ella. És una altra dimensió”, segons documentació de l'esdeveniment. 

Per a Algora, la realitat virtual està en plena expansió. “La creativitat del segle XXI està per fer”. Encara que també és realista. “Es preveu que en un any s'embenen 15 milions de cascos – portes mala sort de realitat virtual amb preus entre 100 i 800 euros, la qual cosa possibilitarà a qualsevol jove tenir-los al seu abast “. “La realitat virtual te l'has de prendre de debò i de broma”, apunta aquest expert. 

Més informació 

http://www.artfutura.org/v3/

En la imatge, el regidor Daniel Simón i M. Algora.

En la galeria, imatges d'Art Futura i de la presentació.

AGENDA COMPLETA ART FUTURA

MACA, Museu d´Art Contemporani d´Alacant. 18 hores

12 i 26 de novembre

10 de desembre

7 i 21 de gener

4 i 18 de febrer

4 i 18 de març

1 i 15 d´abril

Les Cigarreres. 11.30 hores

13 i 27 de novembre

11 de desembre

8 i 22 de gener

5 i 19 de febrer.

5 i 19 de març

2 i 16 d´abril

Informació complementària
Vídeos: 
Galería de Imágenes: 
Art Futura
Imagen del festival
Presentación realizada hoy
Cascos y gafas para la realidad virtual
Daniel Simón y Montxo Algora
La nueva realidad
Creación de imágenes con las que interactuar
Novedoso
Nuevas sensaciones