Alacant, seu del major esdeveniment d'empreniment de la Comunitat Valenciana

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

L'ADL ha acollit hui una jornada de treball del Focus Innova amb el comitè programador d'Alacant

#Sonia Tirado

 L'Agència de Desenvolupament Local (ADL), dirigida per l'edil d'Ocupació Sonia Tirado, ha presentat les bases de la programació del Focus Innova i Empreniment a les principals institucions i organitzacions de la província d'Alacant que componen el comitè de programació d'aquesta macrojornada, que enguany per primera vegada se celebrarà de forma centralitzada el dia 3 de novembre en el complex de les Cigarreras d'Alacant.

Durant la sessió de treball han intervingut la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, així com el cap de Projectes Europeus de l'IVACE, Rafael Escamilla, i el tècnic en Institut Valencià de Competitivitat Empresarial-IVACE, Vicente Gasent.

Les entitats que componen el comitè de programació del Focus Innova i Empreniment són les següents: IVACE; ICEX; AJUNTAMENT D'ELX; CEEIVALENCIA; CEEI ELX; AJUNTAMENT D'ALCOI; UNIVERSITAT POLITÈCNICA D'ALCOI; CAMARA DE COMERÇ; OBSERVATORI INSERCIÓ UA; OBSERVATORI UMH; FUNDEUN; ADELYPSE; JOVEMPA; FEVECTA; FEVES; CDT %o2013 BENIDORM; EMPLEHABILIDAD; EOI (Escola d'Organització Industrial); COEPA; VECTALIA; OFTEX i INFODONA.

Enguany, com en l'edició anterior, es va a fer especial recalcament en la qualitat de les activitats, totes elles enfocades a pimes innovadores, empreses de recent creació que necessiten col·laborar o cercar noves idees, a empreses consolidades que cerquen finançament, a emprenedors que volen desenvolupar una idea de negoci, a entitats i institucions que representen serveis a les pimes i a emprenedors.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local d'Alacant, Sonia Tirado, ha animat als presents a participar d'una manera intensa perquè l'esdeveniment siga tot un èxit i siga productiu.

La programació d'enguany, segons han avançat al comitè programador, girarà entorn dels sectors emergents, el finançament de la innovació i l'emprendimiento, l'economia social i el desenvolupament sostenible i la internacionalització empresarial.

"Enguany l'esdeveniment del Focus estarà ací a Alacant, per primera vegada, amb un marcat perfil d'innovació, dirigit a pimes i a emprenedors, fugint una mica d'aqueix macroevento -- encara que serà un esdeveniment molt important --, i amb unes línies molt concretes, i per a fer-li un volt al teixit empresarial i de projectes emprenedors que tenim a el País Valencià", ha assenyalat l'edil.

Sobre aquest tema, Sonia Tirado ha celebrat, "com a alacantina i com a edil d'Ocupació, la decisió que el Focus 2016 es faça ací a Alacant perquè entenc que el nostre potencial emprenedor i innovador és fonamental, dins de les polítiques d'economia i territorials del País Valencià".

Per la seua banda, Rafael Escamilla, cap de Projectes Europeus de l'IVACE, ha explicat que en el context de la Comunitat Valenciana com a regió emprenedora europea per al Comitè de les Regions, Focus "és ja per a la Generalitat una eina dinamitzadora de l'empreniment i del dinamisme empresarial del territori".

Per açò, segons ha afegit, "Focus va a mostrar el que s'està generant a nivell de Comunitat i d'Alacant i també va a tenir molta presència al llarg de l'any, perquè volem que després es genere una interrelació amb tots els actors de la província d'Alacant para, de forma contínua i permanent, disseminar accions Focus, de manera que al llarg de 15 o 18 mesos, tinguem aqueix mapa de l'empreniment totalment travat d'activitat emprenedora".

Així mateix, Vicente Gasent, tècnic en Institut Valencià de Competitivitat Empresarial-IVACE, ha explicat el pla de treball i calendari previst per als membres del comitè organitzador i els ha animat a participar amb els seus projectes i esdeveniments sota la marca Focus.