Alacant comptarà amb una Llançadora d'Ocupació per a afavorir la inserció de 25 joves

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Aquest programa reforçarà les seues habilitats professionals per a la cerca d'ocupació

Llançadora d'ocupació

   L'Agència de Desenvolupament Local (ADL) de l'Ajuntament d'Alacant, Fundació Telefònica i Fundació Santa María la Real impulsaran al juny una Llançadora d'Ocupació en la ciutat per a afavorir la inserció laboral de 25 joves, en una iniciativa que compta amb la col·laboració del Servei Públic d'Ocupació de la Comunitat Valenciana (SERVEF) i el cofinançament del Fons Social Europeu.

   La Llançadora d'Ocupació d'Alacant ajudarà d'aquesta manera a joves aturats --amb edats compreses entre els 18 i els 34 anys-- a entrenar una nova cerca de treball en equip, amb l'assistència d'un orientador professional que els facilitarà noves eines de cerca i els guiarà per a reforçar les seues habilitats professionals i millorar la seua empleabilidad, la qual cosa els obrirà noves possibilitats d'inserció sociolaboral.

   El Consistori alacantí ha acollit aquest dimarts la presentació conjunta del programa en els municipis d'Alacant, Elx, Castelló i Vila-real, en una trobada informativa en el qual han participat l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri i la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local d'Alacant, Sonia Tirado, així com la directora general d'Ocupació i Formació del Servef, Rocío Briones; el director de Coordinació Territorial de Fundació Telefònica, Joan Cruz, i el director del Programa Llançadores d'Ocupació en Fundació Santa María la Real, Álvaro Retortillo Osuna. També han estat presentes representants dels Ajuntaments d'Elx, Castelló i Vila-real.

   L'alcalde d'Alacant ha traslladat la seua enhorabona per aquest "iniciativa fantàstica" i ha recordat que si" hi ha alguna cosa que dramatitza, que angoixa als joves i no tan joves, és la cerca d'ocupació"."Cada euro que es destina a formació, en ajuda a joves, és PIB de futur: la societat arreplegarà aquesta inversió exponencialment d'aquí a uns anys", ha remarcat Gabriel Echávarri.

   Per la seua banda, Sonia Tirado ha assenyalat que "l'obtenció de recursos econòmics i la col·laboració real entre diverses institucions públiques, privades i la societat civil resulta fonamental a l'hora d'incrementar les oportunitats d'ocupació de qualitat i estable".

   Per a açò, segons ha afegit, han "d'emprendre's accions destinades no solament a la cerca d'ocupació, sinó també a l'enfortiment d'habilitats personals i grupales, el reconeixement de les oportunitats existents en el nostre territori i la identificació comuna de la importància del treball professional, digne i estable".

   "Est és un projecte molt especial, perquè va més enllà del programa típic de formació per a reforçar les habilitats dels nostres joves: té una perspectiva de treball en equip que no solament servirà per a traure d'aqueix nivell de passivitat de la persona que està cercant ocupació i que no ho troba, sinó que a més capacita per a l'exercici professional".

   Així, segons ha apuntat l'edil, "aquest treball en equip i aquesta forma de funcionar com si fóra una petita empresa, per departaments i amb un pla estratègic també els va a preparar per a l'exercici professional que vindrà després".

   Des d'aquesta perspectiva, "estem davant un plantejament molt diferent que esperem que siga molt profitós, i que aqueix 60 per cent d'èxit en inserció laboral que aconsegueix habitualment es complisca amb diferència ací en la ciutat d'Alacant".

   Al final de la roda de premsa, la regidora i el director de Llançadores d'Ocupació en Fundació Santa María la Real, Álvaro Retortillo Osuna, han procedit a signar el conveni de col·laboració que arreplega els termes del desenvolupament del programa en la ciutat d'Alacant.

Equips hetereogéneos

  Aquest programa està obert a joves aturats amb estudis bàsics; que procedisquen de Formació Professional o Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries. De la mateixa manera, no se sol·licita experiència en un sector laboral determinat, sinó que podran participar persones amb trajectòries i d'àrees laborals diferents, amb o sense experiència, o amb especials dificultats d'accés al mercat laboral.

   Cada llançadora estarà integrada per un equip molt heterogeni, amb la idea de bandejar la competència directa, i fomentar la cultura col·laborativa. "Volem perfils diferents, que es complementen, que s'ajuden uns a uns altres a cercar treball, amb noves tècniques, amb noves eines, ha explicat el director del programa Llançadores d'Ocupació", Álvaro Retortillo Osuna.

   Les 25 persones que resulten seleccionades per a la Llançadora d'Alacant es reuniran diversos dies a la setmana en els locals de l'edifici del Claustre cedit per l'Ajuntament. Duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'empleabilidad, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d'intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

Termini d'inscripció

   Les persones interessades a participar podran inscriure's des d'hui fins al 17 de juny, tant en format on-line, a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) i en format presencial, sol·licitant el formulari en la Regidoria d'Ocupació, en el carrer Jorge Juan 21, (2ª planta), en horari de 9 a 14 hores. A més, podran recaptar informació addicional en el telèfon de la Regidoria 965 14 57 00.

    La formació arrancarà el dia 27 de juny i es perllongarà durant cinc mesos fins al mes de novembre. L'Agència de Desenvolupament Local ha habilitat una línia d'ajudes per un total de 12.000 euros per al transport del que es podran beneficiar les persones participants.

Bons resultats

   Aquesta llançadora està inclosa en les 145 que Fundació Telefònica i Fundació Santa María la Real engegaran enguany per tot el país, per al que s'explica també amb la col·laboració i cofinançament del Fons Social Europeu.

   "L'experiència de les llançadores desenvolupades durant 2014 i 2015 i el recorregut realitzat han demostrat que aquest projecte contribueix de manera significativa a millorar les oportunitats reals dels joves l'accés al món laboral", ha explicat el director de Coordinació Territorial de Fundació Telefònica, Joan Cruz.

   "Apostem per aquest projecte, pel seu creixement i perquè siguen cada vegada més les i els joves que tinguen oportunitat de tenir una ocupació, recolzant el seu projecte de vida i el seu desenvolupament personal i professional", ha agregat.