Alacant acull un fòrum nacional d'Ajuntaments experts en bon govern local

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El Consistori alacantí serà amfitrió aquest dijous de la reunió anual de la xarxa Kaleidos

Imagen relacionada

  L'Ajuntament d'Alacant acollirà aquest dijous, 14 de juliol, la reunió anual del patronat de Kaleidos.red, una xarxa nacional d'ajuntaments capdavanters per la seua àmplia experiència en el desenvolupament estratègic del territori i de la participació ciutadana.

   La Regidoria de Presidència que dirigeix l'edil Natxo Bellido, juntament amb la Regidoria de Recursos Humans i Participació Ciutadana, treballen intensament en la millora de la coordinació de les àrees i projectes municipals i per a açò s'ha proposat aprendre d'ajuntaments que col·laboren des de fa anys per a millorar la gestió pública i el servei que ofereixen a la ciutadania.

   "Anem a ser amfitrions d'una xarxa d'ajuntaments, Kaleidos.xarxa, amb la qual estem començant a col·laborar, i anem a veure si en un futur aquesta relació és més estreta, comenta l'edil de Presidència i portaveu de l'equip de Govern, qui subratlla la importància que l'Ajuntament d'Alacant i aquesta ciutat comencen a cooperar i a col·laborar amb molts ajuntaments que estan fent les coses bé".

  Kaleidos.red està integrat pels Ajuntaments d'Alcobendas, Bilbao; Logronyo; Getafe; Vitòria-Gasteiz; Sant Boi de Llobregat, Màlaga, Zaragoza i Burgos. "Són ajuntaments que des de fa molt temps tenen bones pràctiques a nivell municipal en aspectes tals com la participació ciutadana, la gestió eficaç i aprofitament dels equipaments municipals, i els projectes estratègics de ciutat", entre altres aspectes.

    Els Ajuntaments que componen la xarxa Kaleidos són de diferents colors polítics, però tots ells tenen en comú "que cooperen i intercanvien experiències, que poden compartir coses que els han eixit bé i d'unes altres que no els han eixit tan bé".

   En síntesi, segons assenyala Bellido, "tots ells tracten de millorar l'administració local, perquè entenen que l'Ajuntament és la primera porta a la qual la ciutadania crida i a la qual exigeix que li done resposta als seus problemes".

   Per tant, "l'Administració local ha de ser una administració potent, molt millor finançada del que està, i hem de funcionar cada vegada millor perquè és una administració bàsica per al dia a dia de la ciutadania".

   En aquest sentit, Natxo Bellido apunta a "l'oportunitat d'aquest fòrum en un moment com l'actual, en el qual l'Ajuntament d'Alacant comença els treballs del Pla de Ciutat".

   "Entenem que hem de començar a unir-nos, a cooperar, a estar activats en xarxes d'ajuntaments que tenen bones pràctiques, i que des de fa anys estan fent coses i compartint experiències, perquè tenim clar que Alacant no pot estar aïllat de tot açò".

PROGRAMA

    D'aquesta manera, des de l'Ajuntament d'Alacant el primer que hem volgut fer ha sigut "conèixer l'activitat de Kaleidos.red, i per a açò hem volgut que vengen a la nostra casa".

    D'acord amb el programa de la visita, els integrants del Patronat arribaran a Alacant el dimecres 13 de juliol, per a assistir a una recepció de benvinguda a les 21:00 hores, en el Castell de Santa Bàrbara que estarà presidida per l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, i comptarà amb la presència de representants de tota la corporació municipal.

   L'endemà, 14 de juliol, el Patronat desenvoluparà una primera jornada de treball de caràcter intern, de 9:30 a 11:00 hores, en les dependències municipals situades en l'antic Hotel Pal·las, on s'avaluaran els comptes auditats i es presentaran els plecs dels contractes de la Gerència.

    Tot seguit, sobre les 11:15 hores, els responsables de la xarxa Kaleidos i de l'Ajuntament d'Alacant oferiran una roda de premsa per a informar sobre la col·laboració entre ambdues institucions, i a continuació es durà a terme una segona jornada de treball, en la qual intervindran els responsables i tècnics sobre qüestions que afecten a qüestions de gestió municipal, de transparència.

   "Seran qüestions en les quals nosaltres el que volem en principi és veure el que estan fent, per a aprendre, per a compartir experiències, detalla Natxo Bellido, qui avança que el repte ha de ser que l'Ajuntament d'Alacant siga capaç, en un futur molt pròxim, no solament vaja a escoltar sinó també a aportar la nostra experiència en aquests fòrums que existeixen a nivell estatal, perquè estem fent moltes coses i tenim molts projectes interessants que estem començant".