Absentisme Escolar

Departament Tècnic de Prevenció d'Absentisme Escolar

El Departament Tècnic de Prevenció d'Absentisme Escolar és l'encarregat de la prevenció, la resolució i el seguiment dels casos d'absentisme escolar. Aquesta labor és realitzada en coordinació i col·laboració amb les diferents Administracions públiques o privades, responsables de l'educació dels menors de 6 a 16 anys.

S'ocupa de l'elaboració i la difusió de protocols específics dirigits a la prevenció, així com l'estudi de casos particulars, provocant la dinamització de tots els recursos existents per a la seua resolució i potenciant la responsabilitat de les famílies sobre l'obligatorietat de l'escolarització en aquestes edats.

Regidoria d'Educació - AJUNTAMENT D'ALACANT

Protocol

El protocol a seguir en els centres d'ensenyament, en matèria d'absentisme escolar, ha sigut aprovat mitjançant Resolució de 29 de setembre de 2021, de la directora general d'Inclusió Educativa, es troba ubicat en l’enllaç següent:

https://ceice.gva.es/va/web/inclusioeducativa/protocols#absentisme

Una vegada complit el protocol dins del centre educatiu, els documents corresponents hauran de remetre'ls, a través de la seu electrònica, al Departament Tècnic de Prevenció de l'Absentisme Escolar, mitjançant aquest enllaç:

Castellà: https://bpm.alicante.es/oac/tramitadorext.jsp?idioma=es&texpcod=ED03&use...

Valencià: https://bpm.alicante.es/oac/tramitadorext.jsp?idioma=ca&texpcod=ED03&use...

Premis

El Departament Tècnic de Prevenció d'Absentisme Escolar ha rebut dos premis en la modalitat de prevenció de l'abandó escolar atorgats per la FEMP i el Ministeri d'Educació:

L'Escola de la Reina. Premi en el II Concurs de Bones Pràctiques Municipals. Any 2016.

Protocol d'actuació en centres educatius en matèria d'absentisme escolar. Premi en el I Concurs de Bones Pràctiques Municipals. Any 2015.

Tots dos documents estan disponibles en l'annex adjunt.

Prevenció de l'absentisme en Educació Infantil

Des de la Comissió Tècnica de Prevenció i Control de l'Absentisme Escolar, volem impulsar, juntament amb els centres escolars, la participació de tots els nostres menors en l'etapa d'Educació Infantil.

A continuació, trobareu documentació que esperem que siga d'utilitat per a conscienciar les famílies i la població, en general, sobre els beneficis de l'educació en l'etapa d'infantil.

 

Informació complementària