[Tot] Centelles

Tot centelles
Formato del evento: 
Exposiciones

Fins al pròxim 3 de setembre podreu gaudir en la Sala d'exposicions de la Llotja del Peix de la meravellosa exposició [Tot] Centelles.
 

A través de més de 70 fotografies es realitza un recorregut per un dels períodes més importants de la història recent d'Espanya.
 

Agustí Centelles, reporter gràfic, ens acosta a través de la seua càmera una forma diferent de mirar l'entorn pròxim i intens.

[TOT] Centelles proposa fer "història amb la fotografia". El cronos és el format escollit per a "veure", a través còpies d'autor positivades dels negatius originals. En submergir-nos en aquesta mostra, descobrirem a un fotògraf jove (de 25 anys), inquiet i innovador, que amb nous formats visuals va convertir el moment en el qual li va tocar viure en un document històric.

La Segona República Espanyola, el començament de la Guerra Civil, el Front d'Aragó i mes tard, el seu pas pel Camp de Bram, documentant les penoses condicions de vida dels interns, ens dóna l'oportunitat de veure per segona vegada a Madrid (la primera va ser l'any 1937), la seua obra original documentada en un encontre entre imatges i premsa d'època, amb la novetat de descobrir 33 referències del seu treball publicat en la premsa d'Austràlia en el període comprès entre 1934 i 1938.

La presentació va tenir lloc anit i va comptar amb la presència del regidor de Cultura, Daniel Simón Plá, la regidora de Memòria Històrica, María José Espuch Svoboda, l'Excm. Sr. alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, el President de la Fundació Pablo Iglesias, Alfonso Guerra i el fill de l'artista, Octavi Centelles.

Entrada lliure.

Data i lloc de realització
30 de juny de 2017 a 3 de setembre de 2017
Informació complementària
Galería de Imágenes: 
Tot centelles
1
2
3
4
5