Transport a demanda i optimització dels serveis ORA i Grua protagonista de la SCEWC

'Alacant es Mou' presente en la Smart City Expo World Congress
'Alicante se Mueve' presente en la Smart City Expo World Congress

Alacant, a 14 de novembre de 2018.

La multimodalitat amb les innovacions del transport a la demanda i l'optimització dels serveis municipals d'ORA i Grua protagonista de la Smart City Expo World Congress

El regidor de Trànsit i Transports de l'Ajuntament d'Alacant, José Ramón González, ha visitat hui la fira internacional Smart City Expo Congress (SCEWC) de Barcelona, on ha mantingut una reunió amb directius de Red.es per a abordar el projecte 'Alacant Es Mou: Being Smart', i amb la Directora adjunta del Pla Nacional de Ciutats Intel·ligents en l'Estand del Ministeri.

A més, González ha visitat també hui l'estand de Vectalia juntament amb el seu conseller delegat, Antonio Arias, que han exposat les principals novetats centrades en el transport a la demanda i l'optimització dels serveis municipals d'ORA i Grua.

L'actual edició de la SCEWC se celebra del 13 al 15 de novembre, i és el principal esdeveniment internacional sobre ciutats intel·ligents, que té lloc en el recinte de la Fira Barcelona on els màxims actors de la mobilitat internacional exposen, i sumen més de 970 expositors, 443 experts i 24.000 visitants, ocupant quasi 49.000 metres quadrats del recinte firal de Gran Via.

L'edil de Transports va explicar que hui a més de mantindre una reunió tècnica per a abordar els avanços del projecte 'Alacant es Mou' i parlar amb la directora Pla de Ciutats Intel·ligents, en la fira ha pogut conéixer “les principals novetats respecte a sistemes de mobilitat intel·ligent i transformació digital de les ciutats en matèria de sostenibilitat en aquest esdeveniment”.

La SCEWC s'organitza anualment per a exposar els avanços més innovadors en la mobilitat urbana i interurbana, i se celebra una cimera on s'aborden també els aspectes clau del transport intel·ligent.

Al costat de l'edil de Transports ha viatjat també un tècnic municipal de la comissió de seguiment del projecte 'Alacant Es Mou: Being Smart', la reunió ha servit per a continuar amb la posada en marxa del projecte, que és una iniciativa cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) 'Una nova manera de fer Europa'. El projecte compta amb un pressupost de 3 milions d'euros aportats en un 60% pel Ministeri d'Energia Turisme i Agenda Digital, a través de Red.es, i en un 40% per l'Ajuntament d'Alacant, amb el cofinançament de Fons Feder.

A més, González ha conegut el simulador de l'autobús urbà en la visita de l'Estand de Vectalia, que compta amb una parada d'autobús ecològica i sostenible i una gran pantalla on es visualitzen els assoliments obtinguts i les novetats de l'empresa.

En la seua última edició celebrada en 2017, SCEWC va reunir a 600 ciutats i 20.688 visitants – un 30% més que en 2016 – el 55% d'ells internacionals, trencant així tots els registres de l'esdeveniment.