Primer programa específic de Formació i Ocupació per a Dones aturades de la Zona Nort

L'Agència Local de Desenvolupament i Coordinació de Projectes es coordinen en l'engegada d'aquesta iniciativa, que gestiona Ràdio Ecca
1º programa específic de Formació i Ocupació per a Dones en Zona Nord

 L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES), que presideix l'edil Sonia Tirado, i la Regidoria de Coordinació de Projectes, que dirigeix l'edil Natxo Bellido, han realitzat una aposta decidida per l'atenció dels col·lectius més vulnerables en matèria d'ocupació, i en aquest marc han organitzat al costat de Ràdio Ecca Fundació Canària, el primer Programa de Formació i Ocupació per a Dones, del que es podran beneficiar 30 residents dels barris de la Zona Nord d'Alacant en situació de desocupació.

Les classes es desenvoluparan en les instal·lacions del Centre d'Ocupació i Formació de Zona Nord 'El Tossalet' --situat en el carrer Abad Fernández, 23, d'Alacant--, i en les Aules de l'Oficina de Coordinació del Pla Integral Barris Zona Nord-Plaza d'Argel, 5, des del dia 7 d'octubre al 15 de desembre, en horari de matins de 9:30 a 13:30 hores.

El programa té com a objectiu la inclusió social i laboral de dones en situació de vulnerabilitat social, i les seues activitats es distribuiran en accions individuals (com l'acolliment i informació del projecte, les entrevistes diagnòstiques i les tutories individuals), així com en accions grupales (com a tallers de Cerca Activa d'Ocupació, Formació en habilitats laborals per al desenvolupament personal i un curs de Manipulació d'aliments).

Les dones interessades a participar en aquest programa poden inscriure's des d'aquest dimarts 27 de setembre al 6 d'octubre en el citat Centre de 'El Tossalet', en horari de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores, aportant el seu DNI o Demanda d'Ocupació (DARDE) original i la seua Curriculum Vitae.

Per a açò, les beneficiàries d'aquest curs hauran de tenir el Permís de Treball en vigor (si són estrangeres), amb edats compreses entre els 18 i 55 anys, i ser residents dels barris de Verge del Remei, Juan XXIII 2º Sector, Verge del Carmen, 400 Habitatges, Sidi Ifni-Nou Alacant i Colònia Requena.

En el procés de selecció de les inscripcions rebudes, es prioritzarà a dones en situació de vulnerabilitat social (víctimes de violència de gènere, amb responsabilitats familiars no compartides, minories ètniques, etc).

Igual que la resta de l'oferta formativa de l'ALDES i de l'àrea de Coordinació de Projectes, aquesta iniciativa té caràcter gratuït, ja que està subvencionada amb càrrec a la convocatòria 2016 d'ajudes a entitats associatives per al desenvolupament de projectes d'actuació relacionats amb els objectius del Pla Integral Barris Zona Nord de l'Ajuntament d'Alacant.

Aquesta activitat a més va en la línia del treball que l'ALDES realitza en matèria de promoció i ocupació per a dones, de manera paral·lela, des del Centre d'Emprenedors.