Primer impuls del projecte de ciutat intel·ligent 'Alacant es Mou'

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

L'Alcalde d'Alacant i el Director General de RED.ES presidixen la primera sessió de treball de la Comissió Executiva del projecte i presenten la web 'Alacant es Mou'

Sesión de la Comisión Ejecutiva 'Alicante Se Mueve: Being Smart'

Alacant, 17 de febrer de 2017

Primer impuls del projecte de ciutat intel·ligent 'Alacant es Mou' 

L'Alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, i el director general de RED.ES, José Manuel Leceta, han presidit la primera sessió de treball de la Comissió Executiva del Projecte 'Alacant es Mou', en la que també han participat tècnics d'ambdós institucions.

'Alacant es Mou' ha sigut el projecte millor valorat en la 'II Convocatòria de Ciutats Intel·ligents'. Té un pressupost de 3 milions d'euros aportats en un 60% pel Ministeri d'Energia Turisme i Agenda Digital, a través de RED.ES, i en un 40% per l'Ajuntament d'Alacant, amb el cofinançament del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) . 

El projecte generarà per a la ciutat un sistema global que permetrà disposar d'informació estratègica sobre tots els aspectes relacionats amb la mobilitat. Este sistema d'Open Data permetrà oferir nous servicis a la ciutadania, ser fonts de negoci o d'oportunitats per a altres. Açò serà possible gràcies a l'anàlisi de grans quantitats de dades que proporcionaran les més de 142 càmeres que s'instal·laran en distints punts de la ciutat. D'aquesta manera es podran optimitzar els recursos en matèria de trànsit, estalviar combustible i temps, en definitiva, fer més fàcil la vida de les persones.

Després de la sessió de treball, ha tingut lloc en la seu de la Federació d'Empresaris del Metall de la província d'Alacant (FEMPA) la presentació de la pàgina web del Projecte 'Alacant es Mou'. Un espai web que arreplegarà tota la informació del projecte, totes les dades que genere, així com suggeriments que puga realitzar la ciutadania. D'altra banda, l'Alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, i el President de FEMPA, Guillerno Moreno, van firmar un conveni de col·laboració amb la finalitat de potenciar la formació en competències de la indústria 4.0 i el desenvolupament TIC.

Informació complementària
Vídeos: 
Primer impuls del projecte de ciutat intel·ligent 'Alacant es Mou'
Vídeo presentació Web 'Alacant es Mou'
Vídeo explicatiu del Projecte 'Alacant es Mou'