El Pla de Ciutat crea sinergies amb el Port per a la transformació d'Alacant

Reunió de treball sobre el Pla Estratègic del Port
Natxo Bellido, Compromís Alacant

Alacant, dimarts 31 d'octubre de 2017.-El regidor de Coordinació d'Àrees i Projectes, Natxo Bellido, ha assistit aquest matí, juntament amb l'alcalde, Gabriel Echávarri, i el vicealcalde, Miguel Ángel Pavón, a una reunió de treball sobre el Pla Estratègic del Port, convocada per l'Autoritat Porturaria d'Alacant.

Un dels objectius d'aquest projecte és integrar i afavorir la interacció port-ciutat, a través de les institucions locals i els agents socials. Precisament, aquest propòsit casa a la perfecció amb varis dels eixos d'actuació que ve desenvolupant el Pla de Ciutat i la seua coincidència en el temps convida als gestors de tots dos projectes a crear sinergies importants en forma d'estratègies comunes o confluyentes.

En aquest sentit, Bellido ha explicat que "és imprescindible la coordinació institucional per a harmonitzar el Pla Estratègic del Port amb el desenvolupament d'altres projectes locals fonamentals, com el Pla de Ciutat o el Pla General d'Ordenació Urbana d'Alacant".

L'edil ha afegit que, "coincidim amb el diagnòstic que el Port està realitzant sobre les necessitats i possibilitats de desenvolupament i integració en la ciutat. Per aquest motiu, apostem per reivindicar i enfortir el seu paper com a peça clau en el creixement futur d'Alacant, sense perdre de vista el seu important valor fundacional".

Tant el Pla Estratègic del Port com el Pla de Ciutat de l'Ajuntament d'Alacant treballen per a fer més atractiva i amable la relació de la ciutat amb el port. Per exemple, aprofitant espais plens d'oportunitats en terrenys portuaris i que poden ser reorientats per a l'aprofitament dels ciutadans o de les empreses locals. Els plans estratègics d'ambdues institucions van a col·laborar en aquest sentit.

D'altra banda, el Port d'Alacant té un important valor històric que ha d'aprofitar, divulgar i promocionar la labor que està fent la Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica. En aquest sentit, cal recordar que va ser allí on va acabar la Guerra Civil Espanyola, amb l'evacuació de refugiats republicans a bord del buc britànic Stanbrook al març de 1939.

El regidor Natxo Bellido ha explicat que "en 2019 es complirà el 80 aniversari d'aquesta efemèrides i cal treballar des de ja perquè ambdues institucions col·laboren en la commemoració d'aquest fet històric de gran rellevància".

Per tot açò, s'han obert importants línies de diàleg i col·laboració entre l'Ajuntament d'Alacant i l'Autoritat Portuària, "per, entre tots, treballar per a anar definint el futur immediat d'Alacant i posar les bases per a aconseguir la ciutat que volem".