La Llançadora d'Ocupació aconsegueix la inserció laboral del 64% dels seus participants

Sonia Tirado celebra els bons resultats d'aquesta aposta per l'ocupació jóven desenvolupada per l'ALDES al costat de la Fundació Telefònica i la Fundació Sta. María la Real
Lanzadera de Empleo

Alacant, dimecres 23 de novembre de 2016.- Llançadora d'Ocupació, el programa dedicat a la formació i assessorament per a l'increment de les habilitats laborals impulsat per la Fundació Santa María la Real, la Fundació Telefònica i l'Agència Local de Desenvolupament ha finalitzat la seua activitat formativa amb un acte de clausura realitzat a la llarg del matí del dimecres 23 de novembre.

Congregats pel professorat coordinador i les 29 persones integrants de l'alumnat, al llarg del dia s'han presentat conclusions i objectius assolits en els 5 mesos en els quals s'ha desenvolupat el programa.

La iniciativa, que compta amb la col·laboració del SERVEF (Servei Valencià d'Ocupació i Formació) i el cofinançament del Fons Social Europeu, ha obtingut, fins i tot abans de finalitzar-se, uns ràtios d'empleabilidad molt significatius. En aquests moments un 64% de les persones participants han aconseguit una ocupació o han creat una empresa, mentre que el restant 36% es troba en processos de contractació o desenvolupament del seu propi projecte.

Amb tot açò la Llançadora d'Ocupació d'Alacant ha ajudat a 29 persones joves aturades -amb edats compreses entre els 18 i els 34 anys- a formar-se en habilitats per a l'ocupació, aprofitament d'ofertes laborals i desenvolupament de coneixements i eines per a l'emprendimiento.

Així, les persones participants en l'edició alacantina del programa han pres part en sessions de mentorización, assessorament, dinàmiques de comunicació, marca personal i eines digitals per a la cerca d'ocupació. També han rebut formació específica en matèria d'entrevistes personals i elaboració de mapes d'empleabilidad, a més de realitzar visites a empreses, reunions amb entitats ocupadores i responsables de recursos humans.

La regidora d'Ocupació i presidenta de l'Agència de Desenvolupament Local (ALDES) de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, ha realitzat un balanç altament positiu del programa. Així, en l'acte de clausura ha aprofitat per a ressaltar els magnífics resultats d'un projecte pioner el funcionament del qual es basa" en el treball en equip més enllà del projecte individual, així com en una metodologia que ofereix seguiment i assessorament personalitzat".

"Ens trobem plenament satisfets tant amb el procediment com amb el procés i amb els resultats obtinguts: de 29 joves que van començar la llançadora, 17 d'ells ja tenen una trajectòria professional iniciada amb treball i amb formació i d'altres estan en un procés de generació de nous projectes", ha comentat l'edil.

Per açò, Sonia Tirado ha reiterat la seua "aposta i prioritat per l'ocupació jove i per tots aquells projectes que siguen capaços de dotar d'habilitats i de competències als nostres joves per a assegurar l'èxit en el món laboral".

En aquest sentit, ha avançat que l'Agència de Desenvolupament Local continuarà aquesta línia de treball dirigida a "emprener accions destinades no solament a la cerca d'ocupació, sinó també a l'enfortiment d'habilitats personals i grupales, el reconeixement de les oportunitats existents en el nostre territori i la identificació comuna de la importància del treball professional, digne i estable".

Així, ha afegit, "aquest treball en equip i aquesta forma de funcionar com si fóra una petita empresa, per departaments i amb un pla estratègic ha preparat a les persones participants per a l'exercici professional que vindrà després".

Per a facilitar l'assistència a les sessions, l'Agència de Desenvolupament Local va habilitar una línia d'ajudes dotada amb 12.000 euros per al transport del que s'han pogut beneficiar les persones participants.