L'edifici Sèneca es convertix en espai per a la celebració d' esdeveniments a Alacant

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El Hall Edifici Sèneca de l'antiga Estació d'Autobusos es convertix en el nou espai de celebració d'esdeveniments de la ciutat d'Alacant

Hall del Edificio Séneca. Antigua estación de autobuses
  • Les instal·lacions de l’antiga estació d’Autobusos seran gestionades pel Patronat Municipal de Turisme d’Alacant, a través de l’ Alicante Convention Bureau com a primer espai municipal dedicat exclusivament a la celebració d’esdeveniments turístics, d’oci i reunions.

L’ Ajuntament d’ Alacant gestionarà este espai (conegut també com a Edifici Sèneca) a través d’Alicante Convention Bureau (ACB) , departament pertanyent al Patronat Municipal de Turisme, responsable de la captació de congressos i esdeveniments a Alacant. La nova gestió servirà a més per a dinamitzar la zona en què s’ubica, a nivell comercial, hostaler i hoteler. Fins a la data, l’Alacant Convention Bureau ha rebut 11 sol·licituds per a la realització d’esdeveniments turístics, d’oci i reunions en este edifici fins a la data. Iniciem esta nova etapa amb un esdeveniment dirigit al món de l’enologia que tindrà lloc el pròxim 30 d’octubre.

El Hall Edifici Séneca, segons fonts de l’ACB complix amb els requisits necessaris per a l’organització d’esdeveniments de diversa índole, ja que és completament accessible, compta amb 550m² totalment diàfans, i sostres de gran altura; característiques estructurals essencials per a desenvolupar esdeveniments, que fins a la data eren difícils d’ubicar en altres espais públics i privats de la ciutat.

L’edil de Turisme, Eva Montesinos, destaca que el Hall Edifici Sèneca és perfecte per a la realització d’esdeveniments per la seua gran versatilitat. Amb ell es pretén dotar a la ciutat d’un espai que dinamitze el lloc on es troba ubicat, incentive el comerç i l’hostaleria, i revitalitze així l’entorn del centre de la nostra ciutat; Segons la regidora del PSOE, Alacant necessita un espai de gestió directa, que permeta al Patronat de Turisme i a l’ACB, la celebració d’esdeveniments, congressos, jornades, reunions, activitats i presentacions de qualsevol tipus.

Després del vaivé de multituds que este edifici va albergar sent seu de l’antiga estació d’autobusos, la Plaça Sèneca torna a cobrar vida. Part de la seua història es conserva en el seu interior amb els murals de Gastón Castelló, pintures de més de mig segle amb imatges de la ciutat i del conjunt de la província que es mantenen dins de la vella terminal. Estos aspectes donen singularitat a un edifici que ha format part de la vida de la nostra ciutat els últims 64 anys i constituïx ja, part del patrimoni històric de la ciutat.