L'ALDES millora la señalética dels polígons industrials

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Ocupació i Desenvolupament Local inverteix 12.000€ en la millora de la senyalització viària dels PI de Las Atalayas i el Pla de la Vallonga i aborda les possibilitats d'expansió

L'ALDES millora la señalética dels polígons industrials

Alacant, dijous 9 de febrer de 2017.- L'edil d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, ha visitat en el matí d'aquest dijous el polígon industrial de Las Atalayas per a mantenir una reunió de treball sobre les possibilitats d'expansió industrial i comprovar in situ el resultat de la instal·lació de nous senyals viaris en els polígons de la ciutat.

L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES), organisme que dirigeix Tirado, ha invertit prop de 12.000 euros en la instal·lació i millora de la señalética viària dels polígons industrials. Concretament s'han instal·lat 68 vinils en 23 totems i 22 senyals viaris en Las Atalayas, a més de 15 pals señaléticos en Pla de la Vallonga.

Amb aquesta inversió, dins de la seua aposta per contribuir a la millora dels polígons i al foment del sòl industrial, l'ALDES ha donat solució al problema de falta de senyalització dels carrers que els responsables de l'Entitat de Conservació de tots dos polígons venien lamentant des de feia anys.

La visita ha sigut aprofitada, a més, per a mantenir una reunió de treball sobre les expansions empresarials que s'estan produint en aquests moments, incloent les que es preveuen en curt i mig termini. A tal fi ha tingut particular importància les pròximes implantacions d'una empresa de retail de material esportiu en les antigues naus d'Altadis i la ubicació de l'ampliació del fabricador i distribuïdor de calçat Tempe.

Igualment Tirado ha pogut treballar amb els responsables de l'Entitat de Conservació de Las Atalayas les diferents possibilitats d'expansió del polígon. En particular té importància fonamental la reversió de terrenys que el SEPES, l'entitat estatal encarregada del desenvolupament industrial, ha hagut de reintegrar als seus propietaris originals al no haver emprès en quatre dècades el desenvolupament industrial per al qual s'havien consignat inicialment.

Aquesta reversió comporta a una situació actual de falta de possibilitats immediates d'expansió industrial en aqueixos terrenys, per la qual cosa els responsables de la Regidoria i de l'Entitat Conservadora han plantejat diverses solucions alternatives. A partir d'ara les diferents possibilitats i els seus requisits tècnics seran plantejats per l'Agència Local als responsables municipals de diverses regidories.

Aquesta labor en l'àmbit local es completa amb la reunió que la setmana passada van mantenir la regidora Sonia Tirado i el conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent. En aqueixa reunió tots dos representants van abordar l'impacte de la futura Llei d'Àrees Industrials que està desenvolupant l'administració autonòmica, d'acord a les necessitats d'expansió del sòl industrial a Alacant.

Gràcies a aquesta coordinació local i autonòmica s'està impulsant una planificació realista que possibilite la reindustrialització de la ciutat, trencant així amb la dinàmica anterior que ha suposat la pèrdua de terrenys per a la implantació d'empreses i la preeminència d'un urbanisme bolcat a l'expansió territorial però no al desenvolupament econòmic futur i sostenible.