L'ALDES imparteix un curs de Logística a 20 joves en col·laboració amb Mercalicante

El curs ofereix la formació més actual i ajudes a la contractació per import de 4.500 €
Curs sobre Logística impartit en Mercalicante completa el seu contingent i suscita l'interès de les empreses

Alacant, dilluns 27 de febrer de 2017.- Les instal·lacions de Mercalicante acullen des d'aquesta setmana un curs sobre logística i gestió de magatzems que permetrà a 20 joves d'Alacant obtenir la formació més completa i actualitzada en la matèria, a més d'accedir a ajudes de fins a 4.500 euros per a la seua posterior contractació. Aquesta activitat ha sigut impulsada per l'Agència Local de Desenvolupament de l'Ajuntament d'Alacant en el parc alimentari ja que diverses de les empreses instal·lades en aquest mercat majorista que proveeix a tota la província han mostrat el seu interès pels joves professionals que es formen en el curs.

Amb una durada de 180 hores, els participants abordaren durant les sessions temes com les compres i l'aprovisionament, la gestió d'operacions, estoc i magatzems, així com models de distribució i transport, a més de la gestió de l'atenció a clients i devolucions (logística inversa) i la logística internacional.

El curs ha sigut inaugurat per la regidora d'Ocupació i presidenta de l'Agència Local de Desenvolupament, Sonia Tirado, al costat del gerent d'EOI Mediterrani, Fernando Garrido, i la directora general de Mercalicante, Dolores Mejía. Tots han coincidit a apuntar que aquest tipus de formació d'alt nivell que no solament beneficia a la vintena de joves aturats que assisteixen, sinó que han significaran una important ajuda per a les xicotetes i mitges empreses d'Alacant, que gràcies a aquest programa de cursos poden incorporar amb grans avantatges econòmics professionals anomenats a actualitzar i expandir les possibilitats del seu negoci.

Sonia Tirado ha destacat que "el contingut del curs que hem preparat durant mesos no solament ha demostrat la seua gran importància per a l'alumnat, sinó també l'altíssim interès que suscita en empreses de sectors com el transport, l'alimentació, la indústria manufacturera o el comerç, que ja s'estan interessant per la posterior contractació de les persones que completen la formació".

Per la seua banda, Dolores Mejía ha comentat que "Mercalicante és l'entorn idoni per a aquest tipus de formació, no solament per la tipologia d'empreses que hi ha instal·lades relacionades amb la informació a impartir, sinó també pel conveni que tenim amb l'Agència de Desenvolupament per a col·laborar en matèria de creació d'ocupació i emprenedoria".

De fet la realització del curs en instal·lacions de Mercalicante no resulta casual. L'Agència Local de Desenvolupament, departament dirigit per Tirado, manté en el seu interior un viver d'empreses amb 12 oficines destinades al desenvolupament de projectes emprenedors i en els pròxim mesos també es convocarà un altre curs igualment dedicat a la Logística, en aquest cas amb 300 hores de durada i que permetrà qualificar tècnicament en la visió estratègica del transport, la gestió eficient de flotes i els processos d'i-logística, a més de formar en anglès comercial.

Els cursos i subvencions de Garantia Juvenil són un programa co-finançat amb pressupostos del Fons Social Europeu i que a Alacant estan organitzats per l'Agència Local de Desenvolupament i l'Escola d'Organització Industrial (EOI), entitat depenent del Ministeri d'Indústria. De fet l'aposta decidida del departament municipal ha permès la multiplicació extraordinària del pressupost: dels més de 900.000 euros destinats a aquest programa d'ocupació, l'Agència Local ha aconseguit fons externs per valor del 91,89% del pressupost total.