L'ALDES i Invat·tur renoven la seua aposta per la formació en creació d'empreses innovat

Sonia Tirado ha presentat la II edició de 'Invat.tur Emprèn' Alacant que arranca des d'avui en el Centre d'Emprenedors d'Alacant
‘Invat·tur Emprende’ Alicante

Alacant, dilluns 30 de gener de 2017.- L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES), dirigida per l'edil Sonia Tirado, i l'Institut Valencià de Turisme (Invat·tur), han posat en marxa hui una nova edició del programa de formació especialitzada en la creació i impuls d'empreses turístiques innovadores 'Invat·tur Emprende' Alacant, que per segon any consecutiu es desenvolupa en la capital de la província.

Aquesta iniciativa, que ha sigut presentada per la pròpia regidora d'ocupació i per la responsable del programa 'Invat.tur Emprende' María José Portalés, té per objectiu desenvolupar el potencial creatiu, així com promoure i motivar la generació de nous projectes turístics innovadors i de base tecnològica i a més, amb posterioritat al curs, ofereix als participants la possibilitat que els seus projectes puguen convertir-se en empresa.

El curs compta amb un total d'11 participants, que durant un període de tres mesos, fins al 3 d'abril, rebran més de 80 hores de la millor formació teòrica i pràctica per a emprendre negocis hosteleros i turístics que es caracteritzen pel seu caràcter innovador i tecnològic, creador d'ocupació i que oferisquen solucions que potencien el turisme de qualitat.

En aquest sentit, la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, ha recordat la importància de recolzar la innovació en un sector com és el turístic, que segueix sent un dels màxims dinamitzadors de l'economia alacantina, així com un dels principals generadors d'ocupació en la ciutat i província.

Els estudiants seleccionats s'especialitzaran en plans d'acció en empreses, en la validació del projecte en el mercat, la construcció de model de negoci, etc a més de formes legals de constitució d'empreses i pràctiques aplicades al projecte. Les classes s'impartiran en les instal·lacions del Centre d'Emprenedors, dependent de l'ALDES, i a més l'alumnat podrà participar en fòrums i jornades d'impuls de projectes i de cerca de finançament.

PROGRAMA

Aquest programa ofereix formació per a implementar les habilitats professionals de l'alumnat en la gestió de projectes, així com en la presa de decisions intel·ligents per a l'adopció d'un pla d'acció a l'entorn de l'empresa turística, la posada en marxa d'un projecte amb la seua corresponent validació, i l'aplicació d'una estratègia adequada de màrqueting per a startups.

Així mateix, inclou tres tallers de caràcter pràctic centrats en aspectes d'especial importància, com és la constitució d'empreses, l'anàlisi de contingències i el llançament de nous projectes, que estan oberts també al públic en general.

En finalitzar l'itinerari del Programa, als projectes que hagen demostrat la seua base innovadora i/o tecnològica se'ls oferirà l'adhesió al projecte integral 'Invat.tur Emprende', amb el que es donarà pas a una segona fase de tutorización personalitzada per al seu possible posada en marxa, entre altres avantatges.