L'Alcalde presenta el nou sistema de pagament bancari contactless per al transport

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Aquest nou sistema de pagament permetrà als usuaris accedir a l'autobús simplement acostant la seua targeta bancària contactless, mòbil o wearebles al dispositiu de pagament

alcalde
  • La incorporació de la tecnologia contactless en el transport públic d'Alacant millorarà l'experiència dels viatgers.
  • La nova forma de pagament estarà operativa en les línies d'autobús més turístiques com són el Turibús d'Alacant i la Línia C6, que connecta la ciutat amb l'aeroport.

Alacant 30 de maig de 2018.- L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, juntament amb representants de Vectalia, CaixaBank i Visa han presentat aquest matí en la Plaça del Mar una nova tecnologia que permetrà el pagament 'contactless' amb targeta bancària, telèfon mòbil o wearables en el transport públic d'Alacant. Aquest sistema de pagament posarà al servei dels alacantins i persones que visiten la ciutat un mitjà de pagament global, convertint Alacant en una de les poques ciutats europees que permeten el pagament amb targeta bancària EMV 'contactless'.

“Fa molts anys que apostem per Alacant com Smart City i amb aquesta iniciativa continuem obrint unes línies d'actuació infinites a través de l'aplicació de noves tecnologies”, ha destacat l'alcalde, qui ha agraït a les entitats la seua implicació al mateix temps que ha explicat que amb el nou sistema “el transport públic serà més accessible, amb menys limitacions i sense problemes de divises per als qui ens visiten, fent així capdavanters els serveis que ofereix la ciutat”.

En la primera fase del projecte, aquest nou sistema estarà operatiu en les línies d'autobús més turístiques del transport de la ciutat, com són el Turibús d'Alacant -autobús turístic que recorre la capital de la Costa Blanca- i la Línia C6 –aerobús-, que connecta la ciutat amb l'aeroport.

La ciutat d'Alacant s'ha convertit durant els últims anys en la destinació triada per milions de viatgers que arriben a la ciutat. En 2017 van recalar a Alacant més de 86.000 creueristes, mentre que l'aeroport de la ciutat és un dels més importants de tota la península quant a volum de passatgers, amb un trànsit que supera els 13 milions de persones a l'any. Aquests factors han sigut claus per a seleccionar ambdues línies com les primeres a implementar aquesta solució.

El nou sistema, que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alacant i la Generalitat Valenciana, permetrà definir un model de pagament flexible i adaptat als reptes de mobilitat en les smart cities: accessible a tots els ciutadans, personalitzable i que permet establir polítiques de pagament que afavorisquen la mobilitat de les persones a través dels diferents mitjans que conformen l'oferta pública de serveis de Mobilitat de les Ciutats (Autobús, Metre, Tramvia, Estacionament Regulat, etc.). Cal destacar que seran vàlids tots els mitjans de pagament digitals disponibles: targetes 'contactless', mòbils i fins i tot els wearables, com les polseres i rellotges contactless.

La nova tecnologia bancària contactless aplicada permetrà als usuaris del transport públic d'Alacant accedir a l'autobús amb només acostar la seua targeta habitual, telèfon mòbil o polsera, tal com ho realitzen en les seues compres quotidianes. Després d'aproximar el seu dispositiu al lector, el bitllet quedarà comprat, pagat i validat automàticament sense necessitat de comprar prèviament un bitllet físic. D'aquesta forma, en un futur podran realitzar trajectes a través de diferents maneres de transport de forma integrada i sense necessitat de tornar a adquirir un nou títol de transport. L'accés al transport públic directament amb la targeta de bancària contactless permetrà als turistes, usuaris de targetes bancàries amb cobertura internacional, accedir amb major rapidesa a qualsevol mitjà de transport sense la necessitat de portar diners en efectiu en els seus viatges.

Aquesta iniciativa liderada per Vectalia, concessionària del transport, CaixaBank i Visa naix amb la finalitat d'atendre la demanda dels ciutadans i persones que circulen amb el transport públic alacantí. L'objectiu és universalizar el mitjà de pagament amb targeta bancària, mòbil i wearables de forma ràpida per a poder agilitar l'atenció al client i fer-li més còmode l'ús del transport. Està previst que els viatgers puguen començar a usar-la abans de l'estiu.