L'Ajuntament tanca amb èxit la major programació celebrada pel 9 d'Octubre

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Bellido celebra els bons resultats que ha donat la col·laboració entre diferents àrees municipals i entre administracions i altres entitats

Programa d'actes 9 d'Octubre 2016

El portaveu de l'equip de Govern i regidor de Presidència, Natxo Bellido, ha fet un balanç molt positiu de l'oferta d'activitats organitzada per l'Ajuntament d'Alacant i la Generalitat amb motiu del Nou d'Octubre, una oferta que suposa la major programació lúdica i cultural mai realitzada en la ciutat per a commemorar el Dia del Poble Valencià, dirigida al fet que tota la ciutadania puga gaudir de la valencianidad de la nostra cultura".

L'ampli programa d'actes ha sigut fruit de la col·laboració i cooperació municipal entre les àrees de Cultura, Festes, Esports, Presidència i Coordinació de Projectes, i del treball conjunt amb altres administracions, com són la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Elx i amb altres institucions i entitats.

Natxo Bellido ha mostrat la seua satisfacció per l'èxit de participació registrat en cadascuna de les activitats organitzades, amb una oferta per a totes les edats", amb la qual "totes i tots puguem identificar-nos com un poble amb futur, cohesionat i que va tots a l'una veu".

En aquest sentit, Bellido ha posat l'exemple del recent Manifest per un Finançament Just de la Comunitat Valenciana en el qual les forces polítiques i la societat civil signants reclamen amb una sola veu la millora del sistema del nostre finançament autonòmic.

Els actes, que s'han estès al llarg dels últims 10 dies, van arrancar el passat 30 de setembre amb la inauguració l'exposició de 'L'Oncle Cuc: Mostra de Valencianisme Alacantí', que romandrà fins al dimarts 18 en l'Arxiu Municipal d'Alacant.

El dissabte 1 d'octubre, la programació d'actes va incloure un concert de Dani Miquel en el Teatre Arniches, i el dilluns 3 d'octubre a les 18:00 hores la representació de teatre infantil 'Això era una volta'. També en l'Arniches a la mateixa hora, el dimecres 5 els més xicotets van poder gaudir de l'obra 'El fabulós viatge de Chistian Andersen'.

L'Ajuntament d'Alacant va acollir el dimecres 5 la primera lectura pública del 'Tirant Lo Blanc' en el Saló Blau de 10.00 a 14.00 hores, organitzada al costat de la Universitat d'Alacant i La Cívica-Escola Valenciana, que va ser inaugurada per l'alcalde Gabriel Echávarri, i va comptar amb la intervenció de representants de les entitats col·laboradores i de representants de tots els grups municipals del Consistori. Aquesta activitat es va tancar el divendres 7 amb la participació de prop de mig miler d'estudiants de 10 instituts de secundària de la ciutat i de la seua àrea metropolitana.

La línia de col·laboració cultural oberta pels Ajuntaments d'Alacant i Elx també ha tingut el seu reflex en la commemoració del Poble Valencià, amb la incorporació al programa de dos concerts conjunts de la Banda Ciutat d'Elx i de la Banda Municipal d'Alacant, que es van celebrar el dijous 6 d'octubre en el Gran Teatre d'Elx i el divendres 7 en el Teatre Principal d'Alacant.

La programació del cap de setmana va explicar també amb importants novetats, com és la recuperació de la Pilota Valenciana en els carrers d'Alacant. Aquesta pràctica va tornar el dissabte al matí al cèntric carrer Major amb una partida d'exhibició dels equips de Sella i Agost, organitzada per les Regidories d'Esports i Presidència.

El dissabte al migdia la Plaça de l'Ajuntament va acollir a més una entrada de bandes que es va realitzar també "simultàniament" en les ciutats de Castelló i València, de manera que "al mateix temps les tres capitals van tocar l'himne de la Comunitat Valenciana%o201D, com a mostra de la "voluntat del Consell per "vertebración i cosir" el territori.

Ahir diumenge, amb la celebració de la Diada, va arrancar amb un castell de Focs artificials en la Zona Volvo del Port, seguit, ja al matí, d'una Cercavila de cultura popular que va anar de la Plaça de l'Ajuntament a la Petxina de l'Esplanada, i que va congregar a centenars d'alacantins i alacantines en els espectacles de dansa, i l'animació dels colles de dolçaina i tabal, Muixerangues, Nanos i Gegants.