L'Ajuntament signa l'històric Pacte Valencià contra la Violència de Gènere

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

L'edil d'Igualtat, María José Espuch, destaca la importància d'aquest document pioner que permetrà impulsar la igualtat real entre dones i homes.

Alacant s'adhereix al Pacte Autonòmic contra Violència de Gènere

Alacant, dilluns 18 de setembre de 2017.- L'Ajuntament d'Alacant, a través de la Regidoria d'Igualtat que dirigeix l'edil María José Espuch, ha participat hui en la signatura del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, un document pioner pel qual tots els signants, --institucions, partits polítics i entitats socials i cíviques--, es comprometen a lluitar contra tot tipus de violència cap a les dones, en tots els seus vessants i a complir, fer complir i promoure les accions de l'acord.

L'edil María José Espuch, que ha assistit al solemne acte de signatura del Pacte celebrat aquest matí en el Museu del Carmen de València, ha mostrat la seua satisfacció per que aquest Pacte constitueix un "pas decisiu per a traure definitivament del debat partidista la lluita contra el maltractament a la dona, i que siga percebut per totes les institucions i agents socials com un conflicte públic social".

"Hui és un dia històric al País Valencià, hem signat el pacte contra la Violència de Gènere amb prop de 300 mesures per a abordar la lluita contra aquest problema social que ens acuita tan greument", ha assenyalat l'edil, qui ha remarcat que "hui s'han posat damunt de la taula i amb una prioritat absoluta per a la política valenciana, la Violència Gènere i la desigualtat entre dones i homes".

Per açò, ha assegurat sentir-se "orgullosa per representar a l'Ajuntament en un dia tan especial", i ha avançat que "ara toca dur a terme totes aquestes mesures i amb molta força treballar contra la desigualtat i contra la violència de gènere".

Així mateix, Espuch ha celebrat l'ampli respatler amb el qual naix aquest Pacte, ja que els 63 representants institucions, partits polítics i entitats socials i cíviques que ho han signat hui van prendre part activa en l'elaboració de les 293 mesures que ho componen.

El pacte es divideix en 5 línies estratègiques: garantir una societat lliure i segura contra la violència de gènere; feminitzar a la societat; coordinar el treball en xarxa per a l'atenció de dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles; la sociabilización perquè aquest tipus de violència siga concebut com un conflicte polític; i la dotació d'un pressupost estable per a poder desenvolupar i implementar els objectius consensuats.

L'edil d'Alacant ha animat a totes les institucions valencianes, partits polítics, universitats, mitjans de comunicació, cossos de justícia i seguretat pública, entitats i organitzacions de la societat civil i a la ciutadania en general a adherir-se al Pacte per a, entre totes i tots, aconseguir "una igualtat real entre homes i dones".

Informació complementària
Documentación: 

Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista