L'Ajuntament retorna la Pilota Valenciana als carrers d'Alacant

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El Consistori i la Federació de Pilota Valenciana organitzen una partida d'exhibició en el carrer Major i col·laboren per a recuperar la pràctica d'aquest esport a Alacant

L'Ajuntament recupera la Piolata Valenciana en els carrers d'Alacant

L'Ajuntament d'Alacant ha organitzat, en col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana, la primera partida d'exhibició d'aquest esport tradicional, que es desenvoluparà demà dissabte en el carrer Major en el marc del programa d'activitats commemoratives del 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

El regidor de Presidència, Natxo Bellido, responsable de l'Oficina de Promoció del Valencià, ha destacat l'esforç de la cooperació entre les àrees de Cultura, Esports i Coordinació de Projectes per a programar una àmplia oferta d'actes dirigits a recuperar la identitat cultural d'Alacant.

En aquesta línia, l'Ajuntament d'Alacant acollirà demà dissabte, a les 10.00 hores en aquest mateix Saló Blau, un acte institucional en el qual participaran representants de la Federació de Pilota Valenciana al costat d'edil d'Esports Eva Montesinos i el propi Natxo Bellido, per a avançar les línies de col·laboració per a la promoció de la Pilota en la ciutat d'Alacant.

A continuació, a les 11:00 hores, els integrants dels clubs de Sella i d'Agost realitzaran una partida d'exhibició de Pilota Valenciana en la modalitat de palmell, en el carrer Major d'Alacant, situada al costat de l'edifici consistorial.

Els dos equips han sigut campions en els últims anys de la modalitat de Llargues, en la seua variant de palmell. La modalitat de Llargues tradicionalment es juga en el carrer, i és una de les més antigues i la més practicada en la província d'Alacant.

Natxo Bellido ha mostrat la seua satisfacció per la línia de col·laboració iniciada amb la Federació de Pilota Valenciana, el compromís de la qual amb la recuperació d'aquesta pràctica esportiva coincideix plenament amb el de l'actual equip de Govern.

Així mateix, Bellido ha celebrat l'èxit de les iniciatives programades fins ara per l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alacant amb motiu del 9 d'octubre al llarg de 10 dies, com és el cas de la primera lectura pública del 'Tirant lp Blanc', organitzada en col·laboració al costat de la Universitat d'Alacant i La Cívica Escola Valenciana.

Aquesta lectura que ha conclòs avui es va iniciar dimecres passat amb la participació de l'alcalde d'Alacant Gabriel Echávarri, així com de de representants de tots els grups municipals, institucions col·laboradores i prop de mig miler d'estudiants de Secundària de la ciutat.