L'Ajuntament participa en el programa de les Parelles Lingüístiques

El Voluntariat Llingüístic d'Escola Valenciana compleix ja la seua desena edició
parelles-lingüístiques

L'Ajuntament d'Alacant i Escola Valenciana han presentat hui la iniciativa Parelles Lingüístiques, en el marc del programa de Voluntariat Llingüístic d'Escola Valenciana, que ja compleix la seua desena edició i ha explicat durant aquesta dècada amb més de 20.000 participants entre voluntaris i aprenents.

El Consistori alacantí obri les seues portes per primera vegada a aquest programa de difusió i promoció de la llengua valenciana, i per a açò comptarà amb la implicació i el compromís de sis voluntaris vinculats a l'àmbit de la política.

Així, aquest divendres a les sis de la vesprada, l'alcalde d'Alacant Gabriel Echávarri, el vicealcalde Miguel Ángel Pavón i el regidor de Presidència, Natxo Bellido, han rebut en el Saló Blau al president de les Corts Valencianes, Enric Morera, i a altres càrrecs polítics i edils de la Corporació Municipal que s'han oferit a formar part del programa com a voluntaris i com a aprenents.

L'alcalde d'Alacant, la parella lingüística del qual és l'expresidenta de la Cívica Escola Valenciana, Mari Carme Llorca, ha destacat que “el valencià està en les nostres arrels”, si bé ha reconegut que “en aquesta ciutat cal incentivar el seu ús”.

Enric Morera, aparellat en aquest programa amb el diputat autonòmic de Ciutadans Emilio Argüeso, ha ressaltat la importància de “reivindicar la identitat valenciana en un món global, on les llengües són un factor d'integració social”.

Per la seua banda, Natxo Bellido --que farà tàndem amb la regidora de Participació Ciutadana i Cooperació, Julia Angulo -- ha apostat per “recuperar l'autoestima dels ciutadans d'Alacant a través de la recuperació de la seua identitat. Nosaltres únicament volem fer normal el que sempre hauria d'haver sigut normal”, ha indicat.

En la seua intervenció, el president d'Escola Valenciana, Vicent Moreno, ha agraït la invitació al Palau Consistorial i ha al·ludit a la implicació dels polítics com a representants ciutadans en el Voluntariat pel Valencià, “cosa que evidencia que el valencià s'introduïsca en les institucions i es camine cap a la normalitat de la llengua en aquest àmbit d'ús”.

Moreno ha manifestat també la necessitat de “protegir la llengua, ampliar el seu ús social i convidar la ciutadania a parlar valencià a tots els pobles, perquè la nostra llengua obri portes a l'hora de trobar treball i perquè és una llengua útil”. 

L'acte ha comptat amb la presència de la coordinadora del Voluntariat pel Valencià, Dariana Gorza, que ha expressat la seua satisfacció de poder celebrar la desena edició del Voluntariat pel Valencià en la segona ciutat més gran del país a Alacant.