L'Ajuntament organitza per 1ª vegada una lectura pública del 'Tirant el Blanc'

Participa mig miler d'estudiants en aquesta iniciativa fins al divendres
Programa d'actes 9 d'Octubre 2016

  L'Ajuntament d'Alacant ha organitzat per primera vegada, en col·laboració amb la Universitat d'Alacant i La Cívica-Escola Valenciana, la lectura de l'obra 'Tirant el Blanc', que iniciarà l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, en un acte institucional que es desenvoluparà demà dimecres en el Saló Blau de l'edifici Consistorial. En aquesta iniciativa, que s'estendrà també al dijous i divendres, està prevista la participació de més de mig miler d'estudiants de 10 Instituts de Secundària d'Alacant.

La seua lectura pública forma part de l'àmplia programació organitzada pel Consistori, en col·laboració amb altres administracions i institucions, para "donar tota la importància que es mereix al 9 d'Octubre, el Dia del poble valencià, en aquest cas a través d'un dels grans noms de la nostra literatura valenciana", assenyala el regidor de Presidència, responsable de l'Oficina Municipal de Promoció del Valencià, Natxo Bellido, qui s'encarregarà de presentar l'acte.

L'alcalde d'Alacant serà l'encarregat d'inaugurar la lectura pública a les 11:30 hores, una lectura a la qual també han sigut convidats a participar el sotsdirector de Llengües de la Universitat d'Alacant, Ferran Isabel, la secretària de la Cívica-Escola Valenciana de l'Alacantí, Begonya Cabrera, i la secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) Verònica Cantó i la representant de l'Institut d'Estudis Catalans, Lliris Picó, així com el president de l'Autoritat Portuària Juan Antonio Gisbert i altres membres de la Corporació municipal i de la societat civil. Aquesta lectura continuarà el dijous i divendres, en horari de 10:00 a 14:00 hores en el mateix Saló Blau.

'Tirant el Blanc' és una obra de la segona meitat del segle XV pertanyent al gènere caballeresco, i està considerada una de les novel·les més importants i emblemàtiques de la literatura valenciana, l'autoria de la qual s'atribueix al valencià Joanot Martorell.