L'Ajuntament inicia una nova fase per al desenvolupament del Pla de Ciutat

La nova fase d'elaboració del pla estratègic desembocarà en la celebració de la trucada II Taula de Diàleg Ciutadà a mitjan novembre
Taula de treball sobre el Pla Ciutat

Alacant, divendres 22 de setembre de 2017.- La Regidoria de Presidència, encapçalada per l'edil Natxo Bellido, ha reiniciat amb energies renovades els treballs per a l'elaboració de l'ambiciós Pla de Ciutat, que ja han entrat en una nova fase que desembocarà en la celebració de la II Taula de Diàleg Ciutadà, a mitjan novembre.

Es tracta un projecte estratègic i global per a Alacant, en el qual participen de forma activa institucions, entitats socials i col·lectius de tot tipus, amb l'objectiu de decidir i desenvolupar projectes concrets i actuacions que permeten la transformació i millora de la ciutat, d'una forma consensuada i participativa. En aquest projecte estan implicades totes les àrees municipals, a més de comptar amb el ferm compromís de tot l'equip de govern.

Cal recordar que la primera fase dels treballs d'elaboració del Pla de Ciutat, iniciada a la fi de 2016, va culminar el passat mes de juny amb la celebració de la I Conferència Estratègica. L'esdeveniment es va saldar amb un important índex de participació ciutadana i va servir per a posar les bases de les línies que marcaran el futur de la ciutat.

Durant aquest mes de setembre, les àrees de Coordinació de Projectes i Presidència han dissenyat el full de ruta per a la següent fase del Pla de Ciutat, que culminarà en la celebració d'una II Taula de Diàleg Ciutadà a mitjan novembre.

Hi ha un ardu treball per davant que ha començat a materialitzar-se els dies 21 i 22 de setembre, amb les reunions de treball dels coordinadors de cadascun dels 7 eixos del Pla de Ciutat. Les sessions han estat dirigides per l'expert en gestió estratègica urbana i regional, desenvolupament turístic i cohesió social, José María Pascual Esteve, qui assessora a l'Ajuntament d'Alacant en aquest procés.

CRONOGRAMA

El cronograma que manegen els responsables del projecte inclou una reunió de la Comissió Tècnica del Pla de Ciutat el pròxim 19 d'octubre, que servirà per a preparar les dinàmiques de treball que de desenvoluparan en cadascun dels eixos, durant la II Taula de Diàleg Ciutadà.

El regidor de Coordinació d'Àrees i de Presidència, Natxo Bellido, a més ha reprès l'àmplia ronda de visites institucionals per a presentar personalment el projecte del Pla de Ciutat a empreses, institucions, entitats i col·lectius socials, i garantir el consens i l'àmplia participació en el desenvolupament del mateix.

D'altra banda, la Regidoria de Presidència va a engegar importants estratègies de comunicació del Pla Ciutat a través de les xarxes socials, pensades per a obrir nous canals d'intercanvi d'opinió, atenció ciutadana i participació en el projecte, accessibles per a una la majoria de la societat alacantina.

L'objectiu de la nova fase que s'inicia ara és començar a retornar a la societat els primers resultats de la seua participació i compromís amb el pla estratègic, en forma de desafiaments i projectes.