L'Ajuntament amplia el programa de Jóvenes Solidarios a Virgen del Remedio

Aquesta iniciativa facilita el lloguer de pisos a joves perquè convisquen i participen en activitats comunitàries de la Zona Nord
jovenes-solidarios

Alacant, dimecres 18 de gener juliol de 2017.- L'Ajuntament d'Alacant, a través de les Regidories d'Acció Social, Coordinació d'Àrees i el Patronat Municipal de l'Habitatge, ha ampliat el programa de Jóvenes Solidarios, que fins ara venia desenvolupant-se en el barri Juan XXIII 2º Sector, també al barri de Virgen del Remedio .

Aquesta iniciativa va nàixer en el marc del Pla Municipal d'Intervenció Integral Juan XXIII 2º sector creat l'any 2001, amb l'objectiu de fomentar l'arribada de nous residents disposats a participar en el desenvolupament del Barri de Juan XXIII 2º sector a través de la participació en activitats comunitàries, així com de la convivència diària amb la resta de veïns.

El programa de  Jóvenes Solidarios en la Zona Nord facilita el lloguer de pisos a compartir temporalment entre 2 o 3 joves a un preu per sota del mercat lliure, fomentant d'aquesta manera la convivència i la participació ciutadana mitjançant la presència en el barri de joves com a nous veïns que desenvolupen activitats comunitàries.

Per a participar en aquest programa, les persones interessades han de tenir entre 18 i 35 anys, no tenir habitatge en propietat a Alacant i voltants, tenir regularitzada la residència en territori espanyol, sense càrregues familiars ni mascotes, acreditar ingressos, i estar disposades a romandre durant una estada mínima de 9 mesos.

A més, es valorarà que compten amb experiència o actitud per a participar en l'àmbit social o del voluntariat, disponibilitat horària, disposen d'un domini bàsic de l'espanyol per a poder comunicar-se, disponibilitat de compartir l'habitatge amb altres/as joves.

Els habitatges del Programa estan en perfectes condicions d'habitabilitat i condicionades per a entrar a viure, són propietat del Patronat Municipal de l'Habitatge d'Alacant i estan situades en diferents edificis dels barris de Juan XXIII i a partir d'ara també en el Centre Unamuno, de Virgen del Remedio.

Les persones participants han de dedicar un mínim de 4 hores setmanals a una activitat de voluntariat entorn dels diferents projectes inclosos en li Pla Integral de la Zona Nord, i tenen dret a l'ús d'habitació amb dret a utilitzar les zones comunes en un habitatge compartit per dos o tres participants en el Programa, amb una renda de 40€ al mes, més les despeses de llum i aigua corresponents.

Per a rebre més informació les persones interessades poden dirigir-se al Patronat Municipal de l'Habitatge d'Alacant, plaça Santíssima Faç nº 5. (Telf. 965206329, en horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h., amb cita prèvia), o al Centre de Convivència i Participació Juan XXIII. Jóvenes Solidarios. (tel. 965175253, jovenes.solidarios@alicante.es http://jovesol23.blogspot.com.es/).