L'Agència Local de Desenvolupament impulsa un programa d'ocupació per a majors de 45 anys

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Oferirà formació i assessorament individualitzat, treball grupal, contacte amb empreses i seguiment de la incorporació i les condicions laborals

#Sonia-Tirado

  La Regidoria d'Ocupació i l'Agència Local de Desenvolupament (ALDES), que dirigeix l'edil Sonia Tirado, comença l'últim quadrimestre de l'any impulsant accions específiques de formació i orientació dirigides als sectors prioritaris en matèria d'ocupació en la ciutat d'Alacant.

   Així, al llarg de l'últim any, els departaments encapçalats per l'edil Sonia Tirado han determinat aquells segments de població que requereixen una major i urgent atenció, com és el cas dels menors de 25 anys, les dones en qualsevol tram d'edat i les persones aturades durant un llarg període de temps i que tenen més de 45 anys. Es tracta dels sectors de població en els quals més han repercutit els efectes de la crisi, les retallades socials i l'austeritat pressupostària.

   D'igual manera, també s'han determinat aquelles accions que s'han mostrat més eficaces a l'hora de crear ocupació de qualitat, sostenible i especialitzat.

   Fruit d'açò, des de l'ALDES s'han dissenyat una sèrie de mesures obertes a la població general en matèria de capacitació, formació, assessorament i intermediació laboral, però també activitats específiques per a cadascun dels sectors prioritaris.

   D'aqueixa manera en les pròximes setmanes se succeiran les presentacions dels programes del Pla Jove d'Ocupació Ocupat Alacant i les activitats en matèria d'emprendimiento femení, al mateix temps que avui dijous s'ha donat a conèixer el Servei d'Orientació i Inserció Laboral para persones aturades majors de 45 anys.

   Aquest programa sorgeix de la convocatòria pública que la Regidoria va presentar a principis d'estiu i al que diverses entitats i col·lectius han concorregut amb les seues propostes. Finalment el servei triat ha sigut el proposat per la Fundació Nova Feina, que es desenvoluparà entre els mesos de setembre i desembre de 2016 i que proporcionarà formació i assessorament individual, treball grupal, contacte amb empreses i acompanyament particularizado a una trentena de persones.

   Per a açò, la Regidoria d'Ocupació ha optat per una metodologia similar a la qual ja ha engegat en altres projectes, com la Llançadora per a l'Ocupació, que es duu a terme a través de la Fundació Santa María la Real, i que s'ha mostrat altament efectiva a l'hora de fomentar les habilitats per a l'ocupació i l'increment de les possibilitats d'accés a un lloc de treball.

   Des del dia 1 i fins al 15 de setembre estarà obert el termini de remissió de candidatures per part de persones aturades amb edat igual o superior als 45 anys. A partir d'aqueix moment es realitzarà una entrevista individual i amb açò s'emprendrà una labor de diagnòstic i selecció. Li seguirà una fase de treball presencial a través de tres sessions grupales cada setmana, de tres hores de durada cadascuna, així com l'engegada de tasques de desenvolupament individual que detecten, treballen i permeten superar les limitacions en matèria d'empleabilidad.

    El programa impulsat per l'ALDES i Nova Feina inclou també les necessàries fases d'intermediació laboral i seguiment laboral. Per a açò es procedirà al contacte i mediació amb empreses, al mateix temps que es realitzarà un seguiment específic de la persona usuària una vegada incorporada al lloc de treball. En aquesta labor també tindrà importància l'observança de les condicions de treball i l'estabilitat de la contractació.

    La regidora Sonia Tirado ha assenyalat que es tracta així de completar un cercle que comença amb el diagnòstic i selecció, continua amb la formació i assessorament, i finalitza amb el contacte, seguiment i avaluació, és a dir, una metodologia personalitzada que s'ha mostrat molt efectiva i que ve a sumar-se als serveis i cursos per al conjunt de la població que estem engegant a través de la Regidoria d'Ocupació i l'Agència Local de Desenvolupament. "Tot açò a més es realitza contemplant l'accés al món laboral com un dret fonamental i no un mer mercat sotmès als vaivens de la demanda", ha recordat l'edil.

   Sonia Tirado ha destacat hui que aquest contracte "mostra de manera clara la prioritat d'aquest equip de Govern per treballar la problemàtica de l'ocupació en els col·lectius més desfavorits, mostra el meu compromís personal per treballar amb els col·lectius que tenen dificultats d'inserció, com ja vaig dir des del primer dia, i aquest contracte es realitzarà en la part final de l'any però és una línia de treball que continuarà en anys consecutius".

   En aquesta línia, cal destacar el compromís de la Fundació Nova Feina amb la Regidoria d'Ocupació pel qual s'exigeix que el 100% de les persones beneficiàries desenvolupen un itinerari propi d'inserció sociolaboral i, a més, s'establisca contacte amb, almenys, 40 empreses interessades.

   Igualment es fixa en un 70% l'índex de persones que han d'acabar participant en processos de selecció, i s'estableix un compromís mínim d'inserció del 23% de les persones que recórreguen al servei d'orientació, i es marca en un 37% el percentatge exigit de persones usuàries que han de trobar treball o inicien finalment una labor professional per compte propi.

   Aquest programa específic per a majors de 45 anys es durà a terme entre els mesos de setembre i desembre i tindrà lloc en les diferents instal·lacions amb les quals explica l'Agència Local de Desenvolupament, com és el cas de l'edifici Porta Ferrissa, on es realitzaran les entrevistes, el Centre d'Emprenedors del carrer El Cid, sala destinada a les accions grupales, i els Centres Formatius de Natzaret i Tossalet, on s'impartirà formació i es brindarà informació particularizada.

   Tot açò se sumarà a les activitats formatives en matèria de restauració, hostaleria, manteniment, comerç exterior, gestió fitosanitària, gestió de magatzems i jardineria, que ja han projectat la Regidoria i l'ALDES i a les quals pot inscriure's la població general, inclosa la franja d'edat igual o superior als 45 anys.