L'ADL millora l'empleabilidad de 90 persones en la seua aposta per la formació laboral

Sonia Tirado lliura els diplomes de sis cursos que han oferit mil hores de formació
Sonia Tirado hace entrega de diplomas de formación

L'Agència de Desenvolupament Local (ADL), dirigida per la regidora d'Ocupació Sonia Tirado, ha impartit sis cursos de formació en els centres El Tossalet i Natzaret, que han permès millorar l'empleabilidad de prop de 90 persones aturades d'Alacant.

Els cursos han sumat un miler d'hores de formació en matèries tals com l'Alfabetització informàtica, les tècniques de cerca d'ocupació, Inglés per a l'atenció al públic i Manteniment i reparació d'edificis.

L'ADL imparteix cursos de formació en aquests centres amb el propòsit que els alumnes puguen aconseguir una qualificació professional i posicionar-se en una millor situació d'accés a l'ocupació, millorar la seua empleabilidad i enfortir la seua inserció laboral.

La regidora d'Ocupació, que ha presidit aquest dimecres l'acte de lliurament dels diplomes a l'alumnat que ha finalitzat els cursos --el 86,5 per cent dels inscrits--, ha posat l'accent en la importància de la formació per a millorar les possibilitats d'accés a una ocupació, i ha recordat que l'ADL ofereix un ampli servei de formació i assessorament per a acompanyar a les persones en la seua cerca laboral.

El lliurament de diplomes realitzada hui comprèn els següents cursos:

 

  • Un Curs de Formació Professional per a l'Ocupació, subvencionat pel SERVEF, de Mantenedor-Reparador d'Edificis, de 605 hores. L'alumnat que ha participat acudeix a l'Agència Local derivat per les oficines d'ocupació públiques, per a rebre un curs de major durada orientat a l'adquisició de coneixements en obra de paleta, lampisteria, electricitat, jardineria, etc. i en general és totes aquelles àrees que comporten les labors de manteniment i reparació d'edificis i instal·lacions.

 

  • Un curs d'Anglés atenció al Públic, de 200 hores, dirigit principalment a persones aturades amb formació i/o experiència professional en sectors amb atenció a clients/públic (comerç, administració, vendes,etc.); amb l'objectiu de millorar les seues competències professionals en idiomes i en conseqüència, incrementar les seues possibilitats d'accés a l'ocupació en aqueixos sectors.

 

  • Dos cursos d'Alfabetització Informàtica de 60 hores cadascun, que ha inclòs els següents continguts: iniciació a la informàtica (primer contacte amb l'ordinador, sistema operatiu i funcions principals de processador de text, tractament d'arxius, etc.) i navegació bàsica en Internet. Aquests cursos d'informàtica s'han dirigit prioritàriament a persones aturades inscrites en l'Agència de Col·locació de l'a Agència Local i que no posseeixen coneixements per al maneig de les noves tecnologies, o bé tenen uns coneixements molt bàsics del maneig d'Internet, però no ho apliquen a la seua cerca activa d'ocupació.

 

  • Dos cursos de Noves Oportunitats d'Ocupació en la xarxa (Cerca d'Ocupació 2.0) de 20 hores cadascun amb els següents continguts: Concepte i funcionament d'Internet i Serveis i aplicacions d'Internet per a la cerca d'ocupació