L'ADL inicia la Llançadora d'Ocupació per a afavorir la inserció laboral de 25 joves

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

En col·laboració amb la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefònica

#Sonia-Tirado

  L'Agència de Desenvolupament Local (ADL), presidida per l'edil d'Ocupació Sonia Tirado, impulsa el programa 'Llançadores d'Ocupació', --organitzat en col·laboració amb la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefònica--, per a ajudar a 25 joves aturats d'Alacant a entrenar les seues competències professionals, millorar la seua empleabilidad i comptar amb noves possibilitats d'inserció laboral.

    La regidora d'Ocupació i presidenta de l'ADL, Sonia Tirado, ha remarcat la importància d'aquesta iniciativa que, segons ha destacat, "utilitza una metodologia de treball en equip i de treball col·laboratiu que suposa una innovació en la forma d'empoderar als joves per a la cerca d'ocupació". Igualment l'edil destacat especialment "l'esforç que s'ha realitzat en la selecció del grup participant, així com per la metodologia nova que es va a utilitzar en aquest curs".

   A més, l'ADL ha habilitat una borsa de beques que ascendeix a un total de 12.000 euros per a facilitar la participació d'aquests joves, amb la finalitat de subvencionar el transport al llarg dels cinc mesos de durada del programa.

REFORÇ DE LES HABILITATS

L'equip de la Llançadora d'Ocupació d'Alacant està constituït per 25 persones aturades --13 dones i 12 homes amb edats compreses entre els 18 i els 49 anys--, els perfils formatius dels quals són molt variats, ja que inclouen membres sense formació acadèmica, igual que titulació en ESO, Cicles Formatius Mitjans i Superiors així com amb estudis universitaris.

   D'aquesta manera, entre els i les participants, hi ha persones en situació de desocupació o dificultats d'accés al mercat laboral, igual que els qui acaben de finalitzar els seus estudis i cerquen el seu primer treball, o bé acumulen una trajectòria laboral en diferents sectors, --com a periodisme, filologia anglesa, arquitectura, treball social, hostaleria, estètica, logística, agricultura, fotografia o biologia, entre uns altres--.

   Magdalena Jabazín Juan és la tècnica de la Fundació Santa María la Real que ha realitzat el procés de selecció entre les persones presentades, i l'encarregada de gestionar la Llançadora d'Alacant durant els pròxims cinc mesos.

   Sobre aquest tema, ha explicat que aquest "és un grup heterogeni, amb experiències molt diverses, la labor de les quals ara és convertir-se en un equip i compartir un mateix objectiu: ajudar-se mútuament per a millorar les seues habilitats professionals, emprendre una cerca de treball més proactiva i coordinada, per a comptar amb noves oportunitats laborals".

   "Volen aprendre noves eines de cerca d'ocupació i actualitzar-se; compartir experiències i coneixements, millorar les possibilitats d'acostar-se a una ocupació de qualitat i estable relacionat amb la seua formació, desenvolupar la seua pròpia idea d'empresa, crear i conèixer noves oportunitats", ha detallat la tècnica.

   Per a açò, es reuniran diversos dies a la setmana en les instal·lacions cedides per l'Ajuntament en l'edifici del Claustre, on duran a terme sessions de coaching i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d'ocupació 2.0; entrenament d'entrevistes personals; elaboració de mapes d'empleabilidad, visites a empreses, reunions amb emprenedors i processos d'intermediació laboral amb responsables de Recursos Humans.

BONS RESULTATS

   La d'Alacant està inclosa en les 145 llançadores que Fundació Telefònica i Fundació Santa María la Real engegaran enguany per tot el país, per al que s'explica també amb la col·laboració del Fons Social Europeu.

   Durant 2014 i 2015 les llançadores han sigut una demostració d'un projecte que respon amb efectivitat al problema de la desocupació; els resultats del qual d'inserció laboral, superior al 60%, ens animen a seguir lluitant contra aquesta xacra social de la desocupació.

   Les Llançadores són un exemple d'articulació en el qual diferents institucions públiques i privades "s'ajunten entre si amb el mateix objectiu comú de promoure oportunitats reals d'inserció", han explicat des de Fundació Telefònica.