Google Activa't inaugura a Alacant el Tour per la Comunitat Valenciana

Google Activa't oferix a Alacant cursos i tallers gratuïts en competències digitals que s'impartiran en un autobús i en l'Agència Local de Desenvolupament
Presentación Google Actívate Tour en Alicante

Alacant, 28 de novembre de 2017

Google Activa't inaugura a Alacant el Tour per la Comunitat Valenciana

El Tour Google Activa't ha iniciat hui a Alacant el seu recorregut per la Comunitat Valenciana. Es tracta d'un autobús que oferix cursos i tallers en competències i habilitats digitals, amb l'objectiu d'acostar este tipus de formació, de manera gratuïta, a totes les persones interessades a millorar la seua ocupabilitat. Esta formació es complementa amb tallers presencials que s'impartixen en l'Agència Local de Desenvolupament.

L'acte d'inauguració del Tour, celebrat este matí a Alacant, ha comptat amb la presència del Regidor d'Ocupació i Desenvolupament Local d'Alacant, Carlos Giménez Bertomeu, i la responsable del Tour Google Activa't, Janire Muñoz, la qual hi ha assenyalat que 'amb esta iniciativa volem continuar estenent la formació en competències digitals per la Comunitat Valenciana, que acaba de rebre el Premi Google Activa't en reconeixement als 28.600 alumnes que ja s'han format en estes habilitats amb el nostre programa'.

Carlos Giménez va invitar a ciutadania a participar en esta iniciativa sorgida de la col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant i que compta amb el suport de nombroses entitats públiques i privades, entre elles la Universitat d'Alacant. Giménez recorda que la Regidoria d'Ocupació aposta per este tipus de formació ja que 'son iniciatives que faciliten que els més jóvens puguen accedir a millors ocupacions'. El regidor va animar a la participació dels alacantins davant de l'oportunitat de tindre al costat de casa uns cursos gratuïts per a poder-se formar 'Alacant és una ciutat atractiva per a realitzar este tipus d'esdeveniments a més de ser un projecte reconegut per l'Estratègia d'Empreniment i Ocupació Jove'.

El Tour estarà a Alacant entre el 28 de novembre i l'1 de desembre (Plaça Sèneca) per a desplaçar-se després a Calp (2 de desembre, Plaça de Colom), Gandia (3 de desembre, Plaça del Prado) i Benicàssim (4 de desembre, Plaça de l'Estació).

Durant la seua estada a Alacant, l'autobús de Google Activa't oferirà tallers sobre ocupació i marca personal, així com esdeveniments i xarrades de casos d'èxit locals i altres temàtiques relacionades amb l'empreniment o la recerca de treball en l'era digital. Entre les activitats programades, destaquen les xarrades d'emprenedors locals com a Patricia Araque, d'Elles, Laura Fernández, de Future Funded, o Hugo Gómez, de La Criatura Creativa. També s'han organitzat xarrades i mentorías sobre empreniment, impartides per professors de Google Activa't. Així mateix, es podran conéixer de primera mà històries de casos d'èxit locals, com la d'Andrea García, que gràcies als cursos de Google Activa't va descobrir el potencial de la publicitat online i va trobar treball en la startup Relendo.

L'agenda completa de les activitats del tour està disponible en la web formacionactivate.withgoogle.com/tour/ on també es pot accedir al registre dels cursos presencials que tindran lloc a Alacant i altres localitats de la Comunitat Valenciana durant el mes de novembre.

Google Activa't en xifres

Google Activa't és el programa de formació gratuïta en competències digitals de Google, que s'impartix a través de cursos presencials i online.

El programa es va posar en marxa al març de 2014 amb el suport del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, així com l'EOI, Red.es, IAB Spain i la Fundació Santa Maria la Real, a més de 29 universitats públiques de totes les comunitats autònomes. Són més de 34.000 les persones que han aconseguit una ocupació o unes pràctiques, després de passar per Google Activa't, ja siga per compte d'altri o llançant el seu propi negoci. Així mateix, més de 230.000 persones s'han format en competències digitals al nostre país gràcies a este programa.

Informació complementària
Vídeos: 
Google Activa't Tour arriba a Alacant