Èxit de participació en el major esdeveniment autonòmic d'emprenedoria i innovació

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

La Regidoria d'Ocupació i l'Agència Local de Desenvolupament han coordinat localment la primera edició de FOCUS Pime i Emprenedoria que es realitza en una seu única

Focus Pyme y Emprendimiento 2016

El FOCUS Pime i Emprenedoria Comunitat Valenciana 2016, ha reunit hui en el complex cultural de les Cigarreras d'Alacant a més de 2.000 persones entorn de l'economia social i col·laborativa, a l'emprenedoria innovador i el finançament europeu a les PIME en una jornada que ha registrat un gran èxit de participació.

FOCUS Pime i Emprenedoria és una trobada convocada per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) i la Direcció general d'Economia i que compta amb la col·laboració dels Centres Europeus d'empreses Innovadores de la Comunitat Valenciana (CEEIs).

En aquesta edició la labor d'organització i coordinació ha pertangut a l'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES), departament municipal presidit per la regidora Sonia Tirado. A més, l'edició d'enguany ha marcat una diferència substancial respecte a les anteriors: per primera vegada FOCUS s'ha realitzat en una única ubicació i la seu unitària triada ha sigut Alacant.

Aquest macroencuentro dirigit a Pimes, emprenedors i autònoms ha arrancat a les 9:30 hores, i al llarg de tota la jornada ha comptat amb més d'un centenar de ponències i prop de 50 activitats. En la zona d'exposició han participat un total de 110 stands, repartits en 50 empreses innovadores, 50 empreses col·laboradores d'emprenedors i 30 stands d'institucions.

La inauguració oficial de la jornada ha tingut lloc a les 11:00 hores, presidida pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amb la presència de l'alcalde d'Alacant Gabriel Echávarri, del conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, del director general d'Economia i Emprendimiento, Paco Álvarez, i de la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, entre altres autoritats i membres de les institucions i entitats participants i del món econòmic i empresarial d'Alacant i la seua província.

Les autoritats han realitzat un ampli recorregut pels diferents stands i àrees de trobada del complex de les Cigarreras, i han pogut conèixer de primera mà el treball que realitzen les institucions, entitats i empreses participants.

En la seua intervenció durant l'acte d'inauguració, l'alcalde d'Alacant, Gabriel Echávarri, ha mostrat la seua satisfacció per l'elecció d'Alacant per a acollir la major trobada d'emprenedors de la Comunitat Valenciana. El primer edil a més ha reiterat el compromís de l'administració local amb els emprenedors i ha citat com a referència els projectes de l'antiga estació d'autobusos i de l'antic escorxador, edifici que albergarà --després de la seua rehabilitació-- un centre dedicat a l'emprendimiento innovador.

Tots dos espais passaran a formar part en el futur de la xarxa de suport a emprenedors de la nostra ciutat. "És important ajudar a aquells que dia a dia s'esforcen per innovar i utilitzen el coneixement per a general ocupació", ha explicat Echávarri.

Per la seua banda, la regidora d'Ocupació i Desenvolupament, Sonia Tirado, ha destacat la importància de les novetats de la trobada d'enguany, "una edició marcada pels canvis, una edició en la qual el sentit social de l'economia, és a dir, la responsabilitat ètica, laboral, social i mediambiental de l'economia, han pres el protagonisme".

La regidora també ha destacat l'adequació de FOCUS Pime i Emprenedoria a un públic professional i emprenedor: "La nostra economia està basada en les xicotetes i mitges empreses, també en la seua vocació innovadora, la seua voluntat de cooperar i de sumar esforços al mateix temps que multiplicar resultats. Així és l'ADN econòmic del nostre entorn i així han de ser les accions, activitats i esdeveniments que vulguen recolzar-ho".

Finalment la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local ha assenyalat la satisfacció per l'èxit de participació d'aquesta jornada de trobada, de cooperació entre entitats i empreses, amb més de 2.000 persones que estan compartint, creant nous nexes de relació, nous projectes i noves col·laboracions"

Durant tota la jornada d'hui els participants han pogut assistir a un ampli nombre de conferències, tallers, taules redones i sessions de networking, i han pogut comptar amb espais d'assessorament empresarial, mostra de prototips, i fins i tot un àrea de comunicació.

Amb açò, el Focus Pime i Emprenedoria s'ha constituït com un espai per a fomentar les sinergies entre els agents --entitats, institucions, empreses i estudiants-- que en l'actualitat treballen en matèria d'emprendimiento, i ha permès afavorir el networking, promoure la coordinació entre les entitats que donen suport a PIME i emprenedors ea impulsar la vertebració territorial de l'emprendimiento innovador en els sectors tradicionals i emergents.

Les activitats han sigut dissenyades entorn de quatre eixos temàtics, com són els Sectors Productius i Emergents; Economia Social i Desenvolupament Sostenible; Emprendimiento i Creixement empresarial i Europa Oportunitats. A més, hi haurà quatre temàtiques transversals entorn del Finançament; Internacionalització; Innovació i Igualtat.

Les conferències i ponències programades han sigut les següents:

  • Mindfulness aplicat a la innovació i l'emprendimiento---Fundeun
  • El valor social: fonament de la viabilitat econòmica de l'Emprendimiento Social---- Inndea
  • Generar activitat empresarial a través de la participació social----- Adelypse
  • Innovació territorial, gènere i empresa familiar---- Màster DELECTE
  • Vitamina Creativa per al teu projecte emprenedor----- EOI
  • Comença a exportar---- Grup de Treball Internacional
  • Conectur CV: innovació i emprendimiento per a la dinamització turística del territori----- Invat.tur
  • Innovació des de les PIMES---- JOVEMPA
  • Què poden fer les finances per la teua empresa?------ Enclau
  • Inspira't i aprèn a vendre't---- Inspirades

El Focus Pime i Emprenedoria 2016 també ha comptat amb una Zona d'Exposició d'empreses Innovadores per a donar a conèixer als assistents una representació del teixit innovador de la Comunitat Valenciana. Per a les empreses, entitats i persones emprenedores aquesta ha constituït una bona oportunitat de donar-se a conèixer a cost zero.

El programa de la vesprada va comprendre, de 16:30 a les 18:00 hores, un acte plenari amb alguns dels actes públics i les intervencions més destacades, incloent una taula redona plenària amb les intervencions de Roberta Dall'Oglio, vicepresidenta d'EURADA; Adolfo Utor, president de la naviliera Balearia i Juan Carlos Deu, economista.

A continuació es va celebrar una altra de les activitats innovadores de la jornada, entorn del 'Art del lideratge creatiu', una conferència i concert a càrrec de José d'Eusebio, director d'Orquestra i Musicólogo, que per a aquesta experiència va comptar amb la col·laboració de la Banda Simfònica Municipal d'Alacant.

La clausura de la jornada va estar presidida pel conseller d'Economia Sostenible, Rafael Climent, i la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, els qui van fer lliurament dels Premis Focus Pime i Emprendimiento 2016 a l'Empresa de Recent Creació i a la Trajectòria Empresarial.