Èxit de participació en la Jornada divulgativa sobre Instrumente Pime

Sonia Tirado valora l'interès de les pimes innovadores alacantines en la captació de finançament europeu
Jornada divulgativa Instrumente Pime H2020

L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES), que dirigeix l'edil Sonia Tirado, i l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) valoren molt positivament el bon acolliment que ha rebut la primera Jornada divulgativa sobre el 'Instrument Pime dins de l'Horitzó 2020' que se celebra a Alacant, un taller pràctic sobre finançament europeu en el qual han participat prop d'un centenar de pimes innovadores alacantines.

La jornada ha arrancat a les 9:30 hores en l'Edifici Porta Ferrisa amb la inauguració i benvinguda als participants per part de la regidora d'Ocupació i del cap del Servei de Programes Europeus de l'IVACE, Rafael Escamilla.

Sonia Tirado ha considerat que l'excel·lent resposta de les pimes davant aquesta jornada indica que "hem sabut connectar els nostres objectius amb les vostres necessitats", i revela que el coneixement del funcionament i tramitació del finançament de l'Instrumente PIME "té molt a veure amb les necessitats i possibilitats de les pimes".

L'edil ha mostrat igualment la seua satisfacció pel caràcter eminentment pràctic d'aquest taller, i la important utilitat que té per als participants el conèixer directament l'experiència d'èxit de tres empreses alacantines que destaquen per la seua línia d'innovació.

Les pimes alacantines que han exposat els seus casos d'èxit han sigut Synthelast --que desenvolupa components innovadors per al calçat--, Enair Energy --que desenvolupa generadors per a eòlica xicoteta--, i Facephi Biometria --dedicada al desenvolupament de biometria facial per a entitats financeres--.

Les empreses que hui participen, segons ha apuntat Sonia Tirado, "tant per la seua grandària, com per la seua trajectòria i ubicació són un exemple per a les pimes alacantines". "Hem volgut comptar amb empreses com les vostres, en lloc de pensar en grans corporacions ni en empreses altament depenents de l'administració pública, perquè constitueixen un exemple realment útil i proper", ha afegit.

L'edil ha recordat així mateix que, al llarg de tot l'any, l'ALDES posa a la disposició de les xicotetes i mitges empreses una àmplia oferta de serveis de formació, orientació i assessorament, amb la finalitat de propiciar el seu enfortiment i augmentar la seua competitivitat.

A més, la jornada ha comptat amb la participació del delegat espanyol d'Instrument Pime, Luis Guerra, qui ha explicat en què consisteix aquest programa de finançament i ha detallat com han de presentar les empreses les seues propostes per a obtenir el vistiplau dels avaluadors.

Aquest VIII programa marque europeu de finançament del Horitzó 2020, comprèn dues fases de finançament a pimes. La primera d'elles planteja una subvenció de fins a 50.000 euros para a avaluació de la viabilitat del projecte, i una segona fase més àmplia que aborda la recerca i el desenvolupament centrats en les activitats de demostració i en la replicació comercial, amb subvencions d'entre mig milió i 5 milions d'euros--.

Així mateix, aquesta trobada ha comptat amb la intervenció del director general de la consultora QiEnergy, Javier Medina, per a exposar les recomanacions i estratègies als presents per a la preparació de les seues propostes. Finalment, els assistents que així ho han sol·licitat han pogut mantenir entrevistes bilaterals amb el delegat espanyol d'Instrument Pime per a abordar els seus casos particulars.