El Consell i l'Ajuntament d'Alacant acorden impulsar el Parc Central

L'Ajuntament, la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i el director de la societat AVANT assumit com a prioritària aquesta infraestructura
Imagen relacionada

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori juntament amb l'Ajuntament d'Alacant han acordat abordar l'ordenació dels terrenys de l'Operació Integrada nº2 (OI2) i impulsar el ajardinament i la reurbanització dels espais alliberats pel soterrament de les vies. A aquesta primera presa de contacte han assistit el secretari autonòmic, Josep Vicent Boira, i els directors generals d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge, Lluis Ferrando, i d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, així com el vicealcalde i regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel Pavón, el portaveu de l'equip de govern i edil de Coordinació de Projectes, Natxo Bellido, el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Fernando Marcos, i el director de la societat AVANT, Javier Martínez Barco.

Durant la reunió, a la qual també han assistit tècnics municipals d'urbanisme, s'ha valorat com a prioritari impulsar el Parc Central de la OI 2 i s'ha expressat la voluntat que s'inicien durant aquesta legislatura les obres. Per a ambdues administracions aquesta és una qüestió estratègica per a la ciutat.

Per aquest motiu, des de la Regidoria d'Urbanisme, en contacte amb el director de AVANT, es va a revisar el pla especial de la OI 2 a fi i efecte de delimitar una unitat d'execució que englobe els terrenys ja alliberats de vies entre la Via Parc i l'entorn de l'actual eixida en trinxera del ferrocarril, terrenys actualment molt degradats sobre els quals l'equip de govern municipal vol avançar la construcció del parc abans de maig de 2019. Una unitat d'execució, l'ordenació detallada de la qual, incloent el parc, les edificacions del seu entorn i el pont roig, es vol definir mitjançant un procés de participació ciutadana i un concurs d'idees. Davant aquesta situació açò, des de la Conselleria es treballarà conjuntament per a agilitar el tràmit i introduir les modificacions necessàries.

Des de l'Ajuntament també s'ha traslladat a la Generalitat la necessitat d'ampliar el catàleg del pla especial, així com la revisió de les altures de les edificacions previstes i el manteniment del pont roig a fi d'aconseguir un pla especial més sostenible i més adequat a la realitat de l'àmbit que es pretén ordenar.

Finalment, ambdues administracions han coincidit a considerar aquest projecte com a fonamental per a dotar a la ciutat d'Alacant de més espais verds que aporten major qualitat de vida als seus veïns.