Conclou amb èxit la I edició de Parelles Lingüistiques per a la promoció del valencià

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Natxo Bellido celebra el bon acolliment d'aquesta iniciativa a la qual es van inscriure 21 parelles

#Natxo Bellido

  L'Ajuntament d'Alacant ha donat per conclosa amb èxit la primera edició del seu Programa de Parelles Lingüístiques 2016, impulsat des de la Regidoria de Presidència, a través de l'Oficina de Promoció del Valencià, i amb el suport del Departament de Formació de Recursos Humans.

  Aquesta iniciativa de promoció lingüística, pionera en l'àmbit municipal, té per objectiu afavorir el coneixement i l'ús del valencià entre el personal de l'Ajuntament d'Alacant.

   Per a açò, a través de l'Oficina de Promoció del Valencià es van posar en contacte voluntaris i voluntàries valencianoparlantes amb altres companys o companyes que volgueren aprendre a parlar en valencià, quedant una vegada a la setmana per a parlar en valencià durant uns 20 minutos aproximadament.

   En total, es van inscriure en el Programa 26 voluntaris valencianoparlantes i 23 aprenents; es van formar 21 parelles i finalment, han sigut 16 les que han completat les 12 sessions que constava el Programa en aquesta primera edició.

   El regidor de Presidència, Natxo Bellido, ha valorat molt positivament l'experiència quant al nombre de participants i al grau de satisfacció tant dels aprenents com dels voluntaris.

   És per açò que, per a la pròxima edició, que es llançarà a l'octubre, s'ampliarà el nombre de sessions de conversa previstes en el Programa i el seu temps de durada.

   En aquest sentit, Bellido també ha manifestat la seua voluntat d'impulsar iniciatives com aquesta que contribuïsquen a augmentar el coneixement i l'ús del valencià entre les treballadores i els treballadors municipals.