'Cap a Alacant' serà el lema del Pla de Ciutat que arranca en la seua Conferència Estrat

Natxo Bellido i Miguel Ángel Pavón presenten l'avanç dels treballs d'elaboració del Pla de Ciutat i la imatge gràfica del Pla de Ciutat
Plan de Ciudad

Alacant, dimecres 10 de maig de 2017.- L'Ajuntament d'Alacant, en el marc dels treballs d'elaboració del Pla de Ciutat que coordina la Regidoria de Presidència, ha ultimat un ampli document que arreplega els fets rellevants, desafiaments i projectes per al futur d'Alacant. Aquest primer document serà el punt d'arrencada del debat ciutadà en la Conferència Estratègica que se celebrarà el pròxim dia 12 de juny en l'ADDA per a incorporar les aportacions d'entitats, col·lectius i agents socials de la ciutat.

El regidor de Presidència, Natxo Bellido i el vicealcalde i regidor d'Urbanisme Miguel Ángel Pavón han presentat hui l'avanç dels treballs realitzats durant l'últim any per part del personal de totes les àrees municipals. Així mateix, han anunciat que el dia 12 de juny s'obrirà el procés a la ciutadania, atès que es tracta d'un Pla de Ciutat on els agents locals podran anar establint i prioritzant els desafiaments i projectes assenyalats en el document, i realitzant noves aportacions, per a arribar a un document final amb el major consens possible. En aquest marc s'ha presentat la imatge del Pla de Ciutat, en valencià i castellà, on s'insereix el lema 'Cap a Alacant' 'Cap a Alacant', com a fil conductor del procés que ix a la seua discussió pública el pròxim mes.

Natxo Bellido ha subratllat que l'actual equip de Govern ha tingut clar des del primer dia que "Alacant necessita amb urgència una reflexió col·lectiva, després de dècades d'un desenvolupament desordenat i sense visió estratègica, --i ha recordat-- que en aquesta ciutat no hi ha hagut un diàleg fluït entre els seus actors institucionals, econòmics i socials".

El regidor de Presidència en la seua intervenció a més ha remarcat que el Pla de Ciutat permetrà decidir què tres o quatre projectes transversals que han d'orientar el desenvolupament d'Alacant. "El repte és aconseguir un ampli consens al voltant del Pla perquè el pla solament tindrà èxit si els objectius que definim són compartits per tots els agents que intervenen en la ciutat: no solament les institucions, sinó també les entitats i la ciutadania en general".

El vicealcalde i regidor d'Urbanisme, Miguel Ángel Pavón, ha mostrat la seua satisfacció pel curs dels treballs que permetran dotar a l'Ajuntament "d'un document de caràcter estratègic fonamental per a decidir al costat de la ciutadania quina ciutat volem, a través de 7 eixos s'aborden diferents qüestions centrals per al futur d'Alacant: uns eixos que han d'ajudar a definir altres documents de caràcter estratègic que aquest equip de Govern està impulsant, com el Pla General Estructural o el Pla d'Inclusió Social, a més de poder impregnar tota l'acció de Govern".

Aquests set eixos estratègics del Pla de Ciutat giren entorn de Govern Local i Ciutadania. Alacant Ciutat Oberta; Innovació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Alacant Ciutat Dinàmica; Turisme. Alacant Ciutat Turística; Creativitat, Cultura i Educació. 'Alacant Ciutat Educadora' i 'Alacant, Ciutat de la Memòria'; Desenvolupament Urbà Sostenible i Protecció del Medi ambient. Alacant Ciutat Sostenible; Accessibilitat i Mobilitat. Alacant Ciutat Connectada; i Inclusió Social. Alacant Ciutat Solidària i de la Igualtat.

Així mateix, s'ha referit al treball realitzat anteriorment, per a assenyalar que el Pla de Ciutat "no ha partit de zero, si no que és un marc d'integració i alineació de projectes", tant dels existents com dels nous i tan fonamentals per a la ciutat com el PGOU.

En aquest sentit, Bellido també ha valorat molt positivament la labor de coordinació duta a terme entre les àrees municipals implicades, que han treballat de forma transversal per a posar en comú els seus projectes i reflexions.

En el marc d'aquest procés participatiu i de cerca del major consens, Bellido ha indicat que aquest Pla ha de ser sentit com a propi per les entitats, partits polítics, col·lectius i agents socials de la ciutat. En aquest sentit, s'ha recordat que la setmana que ve hi haurà una nova trobada amb els grups de l'oposició municipal per a relatar-los els avanços del Pla.

Com ha conclòs Bellido: "el Pla de Ciutat, és un pla de la ciutat i per a la ciutat, que naix des de l'Ajuntament. Per a acostar-ho al conjunt de la societat, he emprès un ampli programa de presentacions del Pla a entitats, amb institucions i persones expertes, que hauran de ser aliats en la construcció d'aquestes estratègies que ens han d'ajudar a consensuar una mirada compartida sobre Alacant".