Biblioamnistia. Dia de les Biblioteques

Del 17 al 31 d´octubre

Imagen relacionada con esta información

Del 17 al 31 d'octubre de 2022, les Biblioteques Públiques Municipals volen recuperar una important quantitat de llibres que des de fa mesos i fins i tot anys alguns usuaris es van emportar en préstec i no els van retornar. Aquests usuaris estan penalitzats i no poden utilitzar la Xarxa de Lectura Pública Valenciana. Ara tenen ocasió d'alliberar la sanció i facilitar que altres lectors accedisquen a títols que s'han perdut a les Biblioteques Municipals d'Alacant.

Per a això, es posa en marxa un període de biblioamnistía, un temps en el qual qualsevol usuari podrà depositar el llibre o material audiovisual o d'un altre tipus que tinga a casa amb el préstec vençut, sense haver de passar pel taulell i amb la seguretat que se li retornarà el document. D'aquesta forma, l'endemà de la devolució podrà utilitzar novament el servei de préstec sense cap penalització.

L'amnistia es posarà en marxa des del 17 al 31 d'octubre, com a celebració del Dia de les Biblioteques (24 d'octubre). Perquè els usuaris puguen depositar els llibres o materials de la biblioteca s'instal·larà una cajabuzón en el vestíbul dels centres que romandrà disponible en l'horari habitual de la biblioteca. Els materials es depositaran en una bústia preparada a aquest efecte en el vestíbul de les Biblioteques Municipals, així com en el Centre 14, Centre de les Arts, MACA, Espai Sèneca i Cigarreras.