Alumnes de FEMPA visiten el Centre de Gestió de Trànsit

Han pogut conéixer la gestió que realitza l'Ajuntament sobre la mobilitat de vianants i vehicles en la ciutat
Visita de alumnos de FEMPA al Centro de Control de Tráfico

Alacant, 28 de març de 2017 

Alumnes de FEMPA visiten el Centre de Gestió de Trànsit 

Després de la firma del Conveni de Col·laboració entre ambdós entitats, alumnes dels Graus Superiors de Formació Professional de l'Escola de la Federació d'Empresaris del Metall de la Província d'Alacant (FEMPA) han visitat les instal·lacions del Centre de Gestió de Trànsit de l'Ajuntament d'Alacant. 

Durant la visita, els tècnics municipals van mostrar als alumnes, de les especialitats de Disseny d'Aplicacions Multiplataforma i d'Administració i Finances, les diferents funcions que es desenrotllen en el el Centre de Gestió de Trànsit, i com s'apliquen les noves tecnologies d'informàtica i electrònica en la supervisió i regulació del trànsit en la ciutat.

Estes visites permeten als participants conéixer i valorar l'existència d'un servici important que realitza l'Ajuntament, la gestió de la mobilitat de vianants i vehicles en la ciutat. Els alumnes han pogut conéixer com està estructurada la xarxa de semàfors i transport públic, de quins equips es disposa i com es regulen els temps de verd dels accessos a un encreuament regulat amb semàfors. 

El projecte 'Alacant es Mou' suposarà un impuls important en les funcionalitats del centre de gestió, permetent interconnectar i compartir informació entre sistemes que actualment actuen de forma independent aconseguint així una informació amb una visió global que facilitarà la presa de decisions per part dels gestors públics. 

El projecte generarà per a la ciutat un sistema global que permetrà disposar d'informació estratègica sobre tots els aspectes relacionats amb la mobilitat. Este sistema d'Open Data permetrà oferir nous servicis a la ciutadania, ser fonts de negoci o d'oportunitats per a altres. Açò serà possible gràcies a l'anàlisi de grans quantitats de dades amb l'objectiu d'optimitzar els recursos en matèria de trànsit, estalviar combustible i temps.

Informació complementària
Galería de Imágenes: 
Alumnos de FEMPA visitan el Centro de Gestión de Tráfico
Visita de alumnos de FEMPA al Centro de Control de Tráfico
Visita de alumnos de FEMPA al Centro de Control de Tráfico
Visita de alumnos de FEMPA al Centro de Control de Tráfico