ALDES s'estableix com a antena de Llançadora, incubadora empresarial de J. Roig, a Alacant

Llançadora i ALDES han signat un conveni de col·laboració a Alacant
Signatura del conveni ALDES-Llançadora

L'Agència Local de Desenvolupament de l'Ajuntament d'Alacant, l'organisme municipal encarregat del desenvolupament econòmic i social de la ciutat, i Llançadora, l'entitat creada pel propietari de Mercadona per a l'impuls d'empreses innovadores, han signat en el matí del dimecres el conveni de col·laboració pel qual es vinculen ambdues entitats.

Tal com contempla l'articulat de l'acord, el departament dirigit per l'edil Sonia Tirado es converteix així en soci i antena en la província d'Alacant de les activitats i accions de la incubadora i acceleradora d'empreses que ja ha engegat quatre edicions dedicades a la creació de projectes empresarials que contribueixen a la transformació i benestar econòmic i social.

El conveni ha sigut signat pel Director General de Llançadora, Javier Jiménez, qui ha recordat algunes de les característiques de la present edició, en la qual participen 46 projectes que es beneficien de l'assessorament, mentorización i possibilitats de finançament que ofereix el programa.

Llançadora, que té com a objectiu impulsar 200 empreses en 10 anys, compte en aquest moment i també per a la cinquena edició de tres programes diferenciats: Garatge, per a idees en fase inicial, Campus, orientat a l'alumnat que finalitza els seus estudis en el Centre Universitari EDEM, i el propi Programa Llançadora, dedicat a projectes més madurs.

Referent alacantí d'aqueixos projectes empresarials és, per exemple, Vivood, la xarxa d'hotels integrats en el paisatge que en 2015 va obrir el seu primer establiment en la Vall del Castell de Guadalest. O els gelats frescos de Laneu, que ja compta amb dos locals, un a Alacant i un altre al Campello. També de les comarques alacantines són altres dos projectes participants en l'última edició, com és el cas de Doppli, empresa que comercialitzarà el primer dispositiu amb el qual poder escoltar, compartir i guardar la informació sobre els batecs d'un bebè, i Egg Gourmet, projecte dirigit a la producció d'ous frescos de sabors.

El conveni signat entre la regidoria i l'acceleradora compromet al departament municipal a estudiar, analitzar i proposar projectes emprenedors, a més de donar difusió dels projectes de Llançadora especialment en les àrees industrials de Talaies, Pla de la Vallonga i Mercalicante, a més d'a través de la Xarxa Estatal de Vivers i el Fòrum de Ciutats per l'Ocupació.

Per la seua banda Llançadora proposarà accions i tallers a Alacant basats en l'assessorament i mentorización, usant per a açò les dependències de l'Agència Local de Desenvolupament en les seues localitzacions de Porta Ferrissa i el Centre d'Emprenedors.

L'interès de Llançadora passa per aconseguir que l'establiment d'aquest conveni i relació fluïda amb el departament municipal proporcione contacte i coneixement d'aquells projectes que puguen redundar en el benefici de la ciutat i la seua economia, al mateix temps que para açò començaran les seues activitats dedicades a la formació per a l'emprendimiento i l'excel·lència empresarial.

Així la regidor Sonia Tirado i el director general Javier Jiménez han plantejat diferents activitats que formaran part de la pròxima programació del Centre d'Emprenedors d'Alacant, particularment una dirigida a donar a conèixer les característiques, requisits i terminis per a la cinquena edició de Llançadora.

De fet la col·laboració entre ambdues entitats ja es va iniciar en la passada edició de Focus Pime i Emprenedoria, esdeveniment autonòmic, que va congregar el dia 3 de novembre a més de 2.000 professionals i persones emprenedores a Alacant i que va comptar amb la participació de Llançadora i Angels, l'entitat d'inversió pertanyent també al pol emprenedor Marina d'empreses.