Alacant habilita una llançadora en Santa Faç cada cinc minuts des de Porta de la Mar

L'Ajuntament i MIA Vectalia disposaran aquest servei amb 22 autobusos de gran capacitat des de les 8 fins a les 21.30 hores per a recórrer els sis quilòmetres

Dispositivo Santa Faz 2023
  • El dissabte i el diumenge es mantindrà el funcionament d'aquesta connexió amb freqüències cada 20 minutos pel carril preferent establit amb motiu de la Pelegrina
  • S'establirà una parada de taxi enfront del Postiguet al costat de la passarel·la per als vianants i les línies d'autobús 02,09, 11 i 11H modificaran lleugerament el seu recorregut per l'avinguda de Dénia

Alacant, 16 d'abril de 2023. L'Ajuntament d'Alacant i MIA Vectalia, empresa concessionària del transport públic amb autobús, habilitaran una llançadora el dijous de Santa Faç cada cinc minuts entre la Porta de la Mar i el Caseriu des de les huit del matí a les nou i mitja de la nit i que es mantindrà el dissabte i diumenge amb una freqüència de 20 minutos. El discórrer de la Pelegrina per l'avinguda de Dénia obligarà a lleugeres modificacions en el recorregut de les línies 02, 09, 11 i 11H. També s'habilitarà una parada de taxis per a deu unitats al Postiguet a l'altura de la passarel·la per als vianants.

El regidor de Transport, Manuel Villar, ha explicat que “un total de 22 unitats de gran capacitat atendran el servei de Llançadora per a facilitar el desplaçament de pelegrins entre la capçalera situada a la Porta de la Mar i el Caseriu”. Per a facilitar el recorregut dels autobusos en tots dos sentits s'habilitarà un carril especial en contrasentit per l'avinguda de Dénia fins a l'encreuament de Sant Joan al llarg d'un total de 6,3 quilòmetres de recorregut.

Modificacions de línies

L'ocupació de l'avinguda de Dénia (sentit cap a Alacant) obligarà al fet que els itineraris de les línies 02, 09, 11 i 11H es vegen sensiblement modificats, per la impossibilitat de realitzar els girs, cap a Gran Via o Pare Esplá o per López de Osaba, per la qual cosa és necessari modificar parcialment per a aqueix dia els recorreguts de les línies 02, 09, 11 i 11H, quedant de la següent manera:

  • Línia 02: En direcció Sagrada Família, des de Teatre, seguirà per Rambla, Jaume II, Vázquez de Mella, Doctor Mas Magro, Celia Valls i trajecte habitual. En direcció a La Florida, des de Dr. Sapena, continuarà per Vázquez de Mella, Jaume II, Av. Alfonso El Savi i ruta habitual. Tornant al seu itinerari habitual una vegada oberta el carrer Altamira, al voltant de les 10 hores. Queda suprimit el tram entre Plaza de la Mar i Pare Esplá per la platja.
  • Línia 09: En direcció Platja Sant Joan, en estar tallada l'avinguda de la Albufereta encreuament amb la de Dénia, des d'Alfons X el Savi continuarà per López Torregrosa, Rambla, Sant Ferran, Plaza de la Mar, avingudes de Jovellanos i la Vila Joiosa, i ruta normal. En direcció a RENFE, des de la Illeta continuarà per l'avinguda de la Vila Joiosa, Porta de la Mar, carrer San Telmo, Altamira, Rambla, Alfonso el Savi i ruta habitual. Queda suprimit el tram en tots dos sentits entre els carrers Calderón i Sant Vicent i avinguda de Dénia (fins a la Illeta de la Albufereta).
  • Línies 11 i 11H: En direcció a la glorieta intersecció d'avinguda de Dénia amb Gran Via, Pintor Xabier Soler (Jesuïtes), s'efectuarà recorregut habitual fins a Gran Via -Juan Sanchís Candela-, Gran Via -Pintor Xabier Soler- i realitza la capçalera del servei en la intersecció amb avinguda de Lleó de Nicaragua. Per a poder continuar trajecte des d'allí fins a l'Hospital, caldrà realitzar transbord en el Col·legi Jesuïtes amb la llançadora que en servei continu comunica la Porta de la Mar amb Santa Faç. En direcció a Colònia Requena, des de la nova capçalera continuarà el recorregut habitual.
  • Línia 22. Situarà la seua capçalera en l'Av. d'Oscar Esplá, fent ús per a això, mentre perdure el tall de la plaça de l'Ajuntament, de l'avinguda dels Màrtirs de la Llibertat, (adreça RENFE); sent restablit el recorregut habitual, una vegada quede buidada el carrer Rafael Altamira.

Reforç de línies

A més, per a cobrir l'increment de demanda, es disposarà d'horari de dissabtes en les línies 02, 08 i 13 TAM i de laborables en la línia 22 del TAM. Les freqüències o intervals de pas serien les següents:

 

LÍNIES TAM MIA VECTALIA

02 08 13 22

FREQÜÈNCIA en minuts

13 13 17 15