'Alacant es mou' rep la millor puntuació de tots els projectes de ciutats intel·ligents

L'Ajuntament rebrà 1,8 milions d'euros del Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme
Imagen relacionada

El projecte ‘Alacant es mou: Being Smart’ ha sigut el millor valorat pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme del total dels catorze projectes que han superat el tall en la 'II Convocatoria de Ciudades Inteligentes'. Alacant ha rebut una puntuació de 8,43 punts sobre 10, la qual cosa li permetia rebre 1,8 milions d'euros per a la posada en marxa d'aquest ambiciós projecte.

Una iniciativa que va defendre el passat mes de maig una delegació de l'Ajuntament d'Alacant, encapçalada per l'alcalde, Gabriel Echávarri, en la seu de Red.es a Madrid davant de la comissió d'experts encarregats d'avaluar la viabilitat dels més de 100 projectes presentats.

'Alacant es mou' suposa una innovació en els sistemes de control de trànsit i comportarà una sèrie de beneficis per als ciutadans i visitants. Es basa en l'anàlisi de grans quantitats de dades gràcies a les més de 142 càmeres que s'instal·laran en distints punts de la ciutat.

"A través de l'obtenció de dades dels vehicles que circulen per la ciutat, podrem optimitzar els recursos en matèria de trànsit, estalviar combustible, estalviar temps, en definitiva, fer més fàcil la vida de la gent. I tot això amb un sistema d'open data que farà possible que totes les dades que generem, i complint la LOPD, puguen ser fonts de negoci o d'oportunitat per a altres”, ha assenyalat Echávarri.

Per la seua banda, el regidor de Mobilitat, Fernando Marcos, ha destacat la gran labor realitzada pel seu equip, ja que és un projecte dissenyat per tècnics de la Regidoria basat en la seua dilatada experiència. "Ara és quan se'ls ha permés que pogueren aplicar els grans coneixements en matèria de gestió de trànsit i innovació que sempre han tingut”, ha assenyalat.

L'Ajuntament aportarà al projecte 1,2 milions d'euros, un 40% del pressupost, i la resta procedirà de la institució estatal. En total, prop de tres milions d'euros.