'Alacant, ciutat de la Memòria' arranca aquest estiu amb les visites guiades

Amb posterioritat s'incorporaran nous recursos de la Memòria, ara en procés d'adequació
Refugi-Séneca

    La Regidoria de la Memòria Històrica i Democràtica, dirigida per l'edil María José Espuch, avança en el desenvolupament del projecte 'Alacant, Ciutat de la Memòria', amb la reobertura, a partir d'aquest divendres 8 de juliol, del programa de visites guiades al refugi de Sèneca.

   El programa de visites guiades de juliol, agost i setembre, contempla tres torns els dimarts, dijous i divendres, a les 19:00, 19:45 i 20:30 hores. Els dissabtes, a més, es realitzaran altres tres torns de visites al matí a les 11:30, 12:15 i 13:00 hores. La Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica ha previst la possibilitat que algunes de les visites es realitzen en anglès, en funció de la demanda.

   Per a les visites concertades s'haurà de cridar al número de telèfon mòbil 690 004 431 o sol·licitar-ho per escrit en el correu electrònic cmemoriahdalicante@gmail.com . La recepció dels visitants per a les visites guiades partirà de la Recepció de l'edifici de l'actual Centre d'Interpretació, situat al costat de la plaça de Sèneca.

   En aquesta primera fase de reobertura, es visitarà el Refugi antiaèria de Sèneca, i amb posterioritat està previst obrir també al públic el refugi de Balmis --una vegada s'acaben les obres d'adequació de l'entrada, i la millora del sistema elèctric, per a garantir la major seguretat als seus visitants--.

   Per la seua banda, en les pròximes setmanes es contractarà la redacció del Projecte de Rehabilitació i Musealización del nou Centre d'Interpretació de la Memòria de la Guerra a Alacant (MEGA), en les antigues naus de Tallers Municipals (al costat de la plaça de Sèneca), les obres de la qual es calcula estiguen finalitzades per a inicis de l'any 2017.

   Les visites guiades es realitzaran sobre la base del Conveni existent amb la Universitat d'Alacant, a partir del com estudiants de l'Institut de Recerques Turístiques realitzaran les seues pràctiques extra-curriculars, prèvia formació rebuda pel responsable tècnic de la Regidoria.